Намери ни
To Top

Албон не смята сезона във Формула 1 за скучен, въпреки доминацията на Верстапен

Пилотът на Уилямс Алекс Албон не смята, че сезон 2024 във Формула 1 е скучен въпреки доминацията на неговия бивш съотборник Макс Верстапен.

Нидерландецът спечели първите два старта за годината в Бахрейн и Саудитска Арабия, като и в двата случая той практически нямаше конкуренция. Според Албон обаче представянето на Верстапен не прави сезона скучен, тъй като зад него битката е много интересна и непредвидима.

„В известен смисъл е жалко да виждаме всички тези коментари за Макс и скучният сезона, защото случаят не е такъв, поне от моята гледна точка.


Ако го извадим него от уравнението имаме една от най-добрите решетки, най-конкурентните решетки в историята на Формула 1. Дори и с Макс разликите са най-малките в историята.

„Трудно е, защото той е лидерът, а всички гледат него. Но състезанията по-назад са невероятни. В Бахрейн се забавихме с две обиколки със спирането в бокса и загубихме шест позиции, бяхме 11-ти и финиширахме 15-ти. Така че разликите са малки“, обясни тайландецът пред официалния сайт на Формула 1.

В същото интервю Албон коментира и прогреса на Уилямс, който е бил дублиран от съперниците на тима от Гроув. Тайландецът обаче смята, че един от най-големите проблеми на тима, а именно чувствителността към поривите на вятъра, е решен.

„Винаги съм смятал, че вятърът влошава баланса. Да речем, че в даден завой блокирате предната гума и недозавивате, вятърът само ще влоши тези неща. По същата причина той оказва негативно влияние върху презавиването. Буквално разкъсва колата, много голям проблем е.

„FW45 (от 2023) имаше много проблеми. Когато вятърът беше попътен беше кошмар и тази година виждаме големи стъпки напред. Единствено бих казал, че всички са направили стъпки напред. Така че в средата на колоната е малко обезсърчаващо, защото водещите отбори са направили стъпка напред, тези от дъното по-голяма, но еднаква за всички.

„Свалихме 6-7-8 десети в сравнение с миналата година. Голям скок. В състезателно темпо дори още повече, но се борим със същите хора. В Q1 само една секунда събра цялата колона. И най-малката грешка може да ти струва няколко позиции“, каза Албон.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558