Намери ни
To Top

Потенциалното наказание може да прекрати кариерата на Лукас Пакета

Бразилският национал Лукас Пакета е поставен пред потенциално прекратяване на своята кариера, след като вчера от Футболната асоциация на Англия му повдигнаха официални обвинения за нарушаване на правилата за залагания.

Причина за това е потенциалното наказание в размер на десет годишна забрана да играе футбол, която халфът може да отнесе. Вчера той получи четири различни обвинения за манипулиране на срещи от Премиър лийг, получавайки картони с цел повлияване на пазара за залагания с цел облагодетелстване на едно или повече лица. Разследването срещу Пакета започна още през септември миналата година след сигнали за подозрителни залози относно жълт картон на халфа на Уест Хам в първия кръг на вече завършилия сезон 2023/24.


Обвиненията от страна на Футболната асоциация в крайна сметка са четири, а причина за тях във всеки един случай са двубои, в които има съмнения, че Пакета умишлено си е изкарал официални предупреждения, с което е повлиял на бетинг пазара. Днес вестник “АС” пък излезе с информацията, че мястото на Лукас Пакета в националния отбор за Копа Америка е под сериозна въпросителна след повдигнатите обвинения. “Кариоките” показаха, че нямат намерение да правят компромиси в подобни казуси още в началото на изминалата кампания, когато Антони от Манчестър Юнайтед бе отстранен след започнатите срещу него разследвания за домашно насилие.

Самият Пакета реагира още вчера много остро срещу самите обвинения, заявявайки, че е много изненадан и разочарован от ситуацията. През миналото лято бразилецът бе свирзван доста настоятелно с трансфер в Манчестър Сити, но в настоящата ситуация „гражданите“ едва ли ще подновят своя интерес.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558