Намери ни
To Top

Беарман тества за Ферари на „Фиорано“

Само няколко дни след своя неочакван дебют във Формула 1 с Ферари по време на Гран При на Саудитска Арабия Оливър Беарман се върна на пистата за тестове със Скудерията.

Днес британецът върту обиколки на пистата „Фиорано“ зад волана на F1-75 от 2022 година. Този тест е част от програмата на Ферари за изпитания със стари коли. От тази година болидите от сезон 2022 могат да се използват за такива тестове.


Не ясно дали днешният тест е подготовка за участие на Беарман в Гран При на Австралия следващата седмица. Британецът ще пътува за Мелбърн, тъй като следващият кръг от Формула 2 също ще бъде на „Албърт Парк“. Съществува обаче реалната възможност той отново да седне в болида на Карлос Сайнц, ако испанецът не може да кара в Австралия.

Както е известно той стартира Гран При на Саудитска Арабия, но се оттегли от уикенда след тренировките в четвъртък. Това даде шанса на Беарман да дебютира във Формула 1 и той се справи отлично, стартирайки 11-ти, след което се пребори за седмото място в състезанието.

Участието на Сайнц с Гран При на Австралия ще бъде решено на място в Мелбърн. Ако той не се почувства достатъчно добре след операция на апендицита, която му бе направена в петък в Джеда, то Беарман почти сигурно ще запише второто си участие във Формула 1.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558