Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/07/screenshot461591.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Мадрид все по-близо до Формула 1 – Sportove
Намери ни
To Top

Мадрид все по-близо до Формула 1

Испанската столица Мадрид е все по-близо до подписването на договор за домакинството на старт от Формула 1. Това твърди испанската версия на motorsport.com.

По всичко личи, че състезанието ще бъде около изложбения център в Мадрид, където през последните месеци се провежда официалната изложба на Формула 1. Според директора на центъра Хосе Висенте де лос Мосос подписването на договора с Либърти медия е въпрос на време.


„Аз знам, че ние ще подпишем, знам и кога ще се случи това“, каза той пред медиите в Испания. Той обаче отказа да разкрие кога точно ще бъде подписано споразумение. 

Почти сигурно едно състезание в Мадрид ще означава, че Формула 1 ще напусне пистата „Каталуния“. Трасето край Барселона домакинства на Гран При на Испания от 1991 година насам. Договорът на „Каталуния“ е до 2026 година включително. 

В периода 2008-2012 Испания приемаше по две състезания на година, тъй като освен Гран При на Испания в страната се провеждаше и Гран При на Европа. Уличното състезание във Валенсия обаче не оцеля много дълго, тъй като през цялото време се бореше с финансови проблеми.

Испанските власти вече намекнаха, че няма да могат да поддържат два старта от Формула 1 на година, а в Мадрид надали ще са съгласни да се редуват с „Каталуния“. Пилотът на Ферари Карлос Сайнц също изрази своите съмнения, че Испания ще може да си позволи две състезания на година. 

Формула 1 има история в Мадрид, тъй като между 1968 и 1981 пистата „Харама“, която се намира в покрайнините на града, приема девет издания на Гран При на Испания. Между 1982 и 1985 Гран При на Испания не е част от календата на Формула 1, преди възраждането на надпреварата през 1986, но на пистата „Херес“, която приема старта пет пъти. След това той се мести на „Каталуния“ където си е и до ден днешен.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558