Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/07/screenshot461595.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Монтоя се заяде с Хамилтън – Sportove
Намери ни
To Top

Монтоя се заяде с Хамилтън

Преди началото на уикенда за Гран При на Австрия седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън отправи едно искане към Международната автомобилна федерация (ФИА). Желанието на британеца е в бъдеще да има ограничение кога най-рано даден отбор да започне работата по колата си за следващата година. Според Хамилтън едно подобно ограничение ще предотврати по-продължителна доминация от страна на само един отбор.

Разбира се тези думи на седемкратния шампион срещнаха доста негативен отзвук не само в падока на Формула 1, но и сред феновете.


Много от тях посочиха доминацията на Мерцедес в периода 2014-2021, когато „Черните стрели“ спечелиха седем пилотски и осем отборни титли.

През това време Хамилтън в нито един момент не предложи някакво подобно правило, което и беше разбираемо с оглед на факта, че той беше големия печеливш от предимството на Мерцедес. По-малко от сезон и половина след началото на доминацията на Ред Бул обаче британецът вече търси всякакви начини прогресът на „биковете“ да бъде спрян, за да може другите тимове да ги настигнат.

„Смешно е, защо Люис продължава да твърди, че е нечестно. Той вече твърди, че Макс ще спечели титлата и догодина, но сега, като погледнем към периода на неговата доминация, тя заради него ли беше, или заради колата? Всички се радвахме за него, когато той доминираше“, каза бившият пилот на Уилямс и Макларън Хуан Пабло Монтоя, който никога не се е притеснявал да каже това, което мисли.

„Това, което е интересно сега е, че в началото на всеки уикенд не знаем кой с кого ще се бори. Преди беше лесно, Мерцедес преди Ред Бул и Ферари. Сега Ред Бул са начело, но зад тях е непредвидимо. Между трето и 12-то място не знаеш какво ще се случи. Вижда Уилямс, те са десети и 12-ти в квалификациите, близо са и те.

„Така че според мен тези правила са много добри за спорта. Те стопиха разликите. Мисля, че таванът на бюджетите също помага за това. Ред Бул направиха много добра крачка със своята кола и знаят какво правят. Те разгадаха правилата по-добре от всеки друг. Но всички останали изглежда са в един балон и точно това прави моторспортът страхотен. Това дава на хората теми за разговор“, добави още колумбиецът.

Снимки: Imago

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558