Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/06/screenshot456884.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Плевен ще бъде домакин на втори Национален фестивал по спортни танци и Купа „Зорая“ – Sportove
Намери ни
To Top

Плевен ще бъде домакин на втори Национален фестивал по спортни танци и Купа „Зорая“

Град Плевен ще бъде домакин на втори Национален фестивал по спортни танци.


Събитието ще привлече стотици състезатели на 1 юли. Най-добрите от тях ще премерят сили за Купа „Зорая“, съобщиха организаторите от клуб Зорая при читалище „Христо Ботев“ в Плевен. 

Фестът ще се състои в спортната зала „Балканстрой“ под егидата на Българската федерация по спортни танци. Събитието ще премине в три части – „Изгряващи звезди“, „Национален фестивал“ – по класове, което дава възможност за събиране на точки и преминаване в по-висок състезателен клас и Купа „Зорая“, когато ще премерят сили най-добрите двойки на България. 

Официалната част и финалите ще започнат от 18.00 часа в съботния ден, а заявки за участие се приемат до 28 юни, сряда. Първият фестивал по спортни танци за Купа “Зорая” в Плевен се състоя през септември м.г. при голям интерес. Включиха се над 200 състезателни двойки и 300 индивидуални изпълнители от цялата страна. Фестът бе открит от кмета на Плевен Георг Спартански. Специално внимание бе отделено на инициаторите и организатори на събитието Десислава Йотова и Милчо Петров – дългогодишни изявени състезатели и треньори по спортни танци от Плевен. Двамата се занимават със спортни танци от деца и вече над 35 години са заедно на сцена. Те са многократни шампиони на България, състезавали са се в редица световни турнири, където имат престижно класиране. Като треньори на клуб по спортни танци Зорая в Плевен те създават танцови двойки, които са сред най-добрите в България. 

Десислава Йотова и Милчо Петров ръководят танцова школа „Зорая“, в която обучават над 100 деца.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558