Намери ни
To Top

На полувремето: Кайзерслаутерн 0:1 Байер (Леверкузен), „аспирините“ са с човек по-малко

Кайзерслаутерн и Байер (Леверкузен) играят при резултат 0:1 във финала за Купата на Германия на „Олимпиащадион“ в Берлин. Гранит Джака откри за новите германски шампиони в 17-ата минута. „Аспирините“ трябва да играят цяло полувреме с човек по-малко след червен картон на Одилон Косуну в 44-ата минута. „Лаутерите“, които финишираха на 13-ото място във Втора Бундеслига, са категоричният аутсайдер в сблъсъка, но ще се надяват да поднесат сензацията срещу новите германски шампиони.


Байер (Леверкузен) пък понесе първата си загуба за сезона в най-неподходящия момент – финала за Лига Европа срещу Аталанта, където „аспирините“ загубиха тежко с 0:3. По този начин бе сложен край на страхотната серия на тима на Чаби Алонсо от 51 поредни срещи без загуба във всички турнири и ще е интересно да се види как отборът ще реагира на поражението в Дъблин.

Двата отбора се срещнаха за последно преди 9 години – отново за Купата, когато „аспирините“ спечелиха с 2:0. Любопитното обаче е, че в предишната 2014 г. двата тима отново играят един срещу друг в турнира и тогава Кайзерслаутерн печели с 1:0, и то като гост на съперника си.

По пътя си към финала Кайзерслаутерн последователно елиминира Рот-Вайс (Кобленц), Кьолн, Нюрнберг, Херта (Берлин) и Саарбрюкен, който отстрани Байерн (Мюнхен) и Айнтрахт (Франкфурт). Бившият тим на Мариян Христов е печелил два пъти Купата на Германия – през 1990 г. и 1996 г.

„Лаутерите“ започват във формация 4-2-3-1, като атаката на тима ще води Даниел Ханслик, подпомаган в задни позиции от Марлон Ритер, испанеца Кени Принс Редондо и Жан Цимер.

Байер (Леверкузен) пък елиминира Теутония Отензен, Зандхаузен, Падерборн, Щутгарт и Фортуна (Дюселдорф), за да стигне до големия финал в Берлин. „Аспирините“ са печелили Купата само веднъж в историята си – през 1993 г.

Чаби Алонсо е направил доста промени в състава си в сравнение със стартовите 11, които започнаха срещу Аталанта. Лукас Храдецки се завръща на вратата вместо Матей Коварш, а атаката на „аспирините“ ще води Патрик Шик, който заменя Амин Адли. Йонас Хофман също стартира днес и ще помага на чешкия нападател заедно с Флориан Виртц от по-задни позиции. Роберт Андрих заема мястото на Есекил Паласиос в халфовата линия, а Одилон Косуну се завръща в защита вместо Пиеро Инкапие.

Странно или не, втородивизионният тим започна по-добре мача и имаше първата добра възможност в мача. Още в 5-ата минута Даниел Ханслик напредна и стреля опасно от дистанция, но Лукас Храдецки успя да се намеси и да избие. Шест минути по-късно Джереми Фримпонг в характерния си стил навлезе отдясно, излъга бранител на символичните домакини и стреля, но в ръцете на Юлиан Крал. Постепенно Леверкузен взе инициативата, като можеше да открие няколко минути по-късно след индивидуален пробив на Флориан Виртц, който шутира, но стражът на Кайзерлаутерн изби. Това в крайна сметка се случи в 17-ата минута, когато защитник на „лаутерите“ изчисти топката, а тя попадна на левия крак на Гранит Джака, който без да се бави изстреля страхотен шут от дистанция, който не остави никакви шансове на Крал – 0:1 за Байер (Леверкузен).

Доминацията на Леверкузен продължи, като в 26-ата минута се наложи на Борис Томяк да чисти малко пред голлинията след пробив на Виртц. Малко по-късно удар на Йонатан Та бе блокиран, а шут на Алехандро Грималдо не намери очертанията на вратата. И когато изглеждаше, че всичко е под контрола на тима на Чаби Алонсо, в 44-ата минута настъпи ключов момент. Бранителят на „аспирините“ Одилон Косуну извърши грубо нарушение срещу Борис Томяк и получи втори жълт и съответно червен картон от главния съдия Бастиан Данкерт. В последните секунди на първото полувреме „лаутерите“ бяха много близо до изравняването, но удар на Тобиас Рашъл мина на сантиметри от вратата на Храдецки.

КАЙЗЕРСЛАУТЕРН (4-2-3-1): Крал; Цолински, Томяк, Елведи, Пукач; Рашъл, Калоч; Цимер, Ритер, Редондо; Ханслик

БАЙЕР ЛЕВЕРКУЗЕН (3-4-2-1): Храдецки; Косуну, Та, Тапсоба; Фримпонг, Андрих, Джака, Грималдо; Хофман, Виртц; Шик

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago | Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558