Намери ни
To Top

Закачката между Кър и Ингебригсен продължи с нов триумф на британеца

Закачката между световният шампион на 1500 метра в зала и на открито Джош Кър и олимпийския Якоб Ингебригтсен на пистата продължи с нов успех на британеца. Кър спечели бягането на една миля на Диамантената лига в Юджийн с най-добър резултат в света за сезона, личен рекорд и нов рекорд на Великобритания от 3:45.34 минути. Така той подобри предишния рекорд на Великобритания в дисциплината, който беше притежание на легендарния Стив Крам.


С това постижение той излезе на второ място във вечната европейска ранглиста след Ингебригтсен и на шесто в световната за всички времена.

Норвежецът опита контраатака във финалните метри, но Кър демонстрира по-голяма устойчивост и Ингебригтсен трябваше да се задоволи с второто място с 3:45.60 мин. Представителят на домакините Яред Нугусе допълни тройката с 3:46.22 мин.

Размяната на реплика между Кър и Ингебригтсен започна още след финала на 1500 м на Световното първенство в Будапеща, когато британецът сподели пред медиите, че норвежецът е много надменен. Самият Ингебригтсен неведнъж след това се опита да омаловажи постижението на съперника си.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558