Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/08/screenshot390756.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Новият гард на Черно море: Не знаех дали ще продължа с баскетбола – Sportove
Намери ни
To Top

Новият гард на Черно море: Не знаех дали ще продължа с баскетбола

Девин Мартин е първото ново попълнение в редиците на баскетболния отбор на Черно море за следващия сезон. 30-годишният гард ще се завърне по професионалните терени след близо двугодишно отсъствие, продиктувано както от пандемията от COVID-19, така и от други фактори. Сега американецът е твърдо решен отново да се докаже на европейската сцена.

“Имах разговор с моя агент относно това, че исках да се докажа и да се завърна в добро първенство в Европа”, заяви Мартин пред Sportal.bg. “Само това трябваше да му кажа, той използва своите контакти и по този начин се стигна до трансфера ми в Черно море. Запознат съм с българския баскетбол, тъй като имам приятели, които се състезаваха в лигата много години. Също така съм изгледал доста мачове от НБЛ”, добави той.

За последно Мартин записва участие в професионален мач през ноември 2020-а, когато той и съотборниците му от иранския Керман инкасират тежко поражение в двубой от първенството. Заради пандемията от COVID-19 гардът бързо се завръща в родината си, като дори в този момент обмисля дали да не прекрати кариерата си.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Devin Martin (@devmartin4)

„Престоят ми в Иран беше много труден и странен, защото пандемията и още няколко фактора изиграха роля в отбора, в който бях. Веднага след като се прибрах в САЩ се запитах дали искам да продължа да играя баскетбол. Трябваше ми известно време, за да премисля ситуацията и да се възстановя психически и физически“, заяви американецът.

По всичко изглежда, че близо двугодишната почивка е повлияла положително и е позволила на Мартин да презареди батериите. Стрелецът все още е единственото ново попълнение в редиците на Черно море, който през миналия сезон бе най-младият отбор в НБЛ и не разчиташе на нито един чуждестранен състезател в ротацията си. 

„Все още не съм говорил с ръководството на отбора. Знам, че имаме нов треньор (Кирил Болшаков), така че по всяка вероятност скоро ще осъществя контакт с него. Все още не мога да кажа много за тима, но от това, което чувам, разполагаме с група от млади и нахъсани момчета, които играят здраво. Това ми стига засега. Очакванията ми за сезона са да бъда здрав и да си върша работата, както го правех толкова години наред досега на високо ниво. Искам да помогна на отбора си да се превръща в по-добър и да печели”, споделя още бившият възпитаник на университета Мериленд Ийстърн-Шор.

В кариерата си на Стария континент 193-сантиметровият гард е играл за отборите на Лахти и Одеса. С финландския тим записва средно по 17.8 точки и 8.7 борби през сезон 2017/18, а година по-късно се отчита с по 10.7 точки и 2.8 овладени топки в украинския елит. 

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558