Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/10/screenshot479993.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Перес ще търси отговори след трудните домашни тренировките – Sportove
Намери ни
To Top

Перес ще търси отговори след трудните домашни тренировките

Серхио Перес завърши първата тренировка преди домашната си Гран При на Мексико Сити на третото място, след което даде петото време във втората подготвителна сесия на „Ерманос Родригес“. В нея той бе с близо 0.3 секунди по-бавен от съотборника си Макс Верстапен, който оглави класирането и в двете петъчни тренировки.

Квалификационната симулация на Перес в хода на втория час за подоготовка бе засегната от жълтите флагове във втория сектор, заради завъртането на Фернандо Алонсо, което го принуди да се откаже от първата си бърза обиколка.


Така неговия рекорден тур реално дойде от втория опит, което донякъде обяснява неговия пасив от Верстапен.

Все пак мексиканецът заяви, че все още търси отговори за поведението на колата си с меките гуми в една обиколка, тъй като и вторият му летящ тур не беше много силен. В него той допусна няколко неточностни и дори бе на косъм от излитането в последния завой, но успя да задържи колата си в рамките на трасето.

„Бих казал, че нямахме напълно гладък ден. Не получихме добра представа за скоростта с меките гуми в една обиколка. Имах жълти флагове в бързата си обиколка и така най-доброто ми време бе записано във втората обиколка. Самата тя не беше много чиста, за малко не излетях от пистата на последния завой.

„Има още много неща, които трябва да разберем, особено с различните типове гуми. Като цял изглежда сме в добра позиция и мисля, че се движим в правилната посока с настройките. Нещата изглеждат добре, но знаем, че квалификацията ще е много оспорвана“, каза Перес.

Последвайте канала ни в

Снимки: Imago

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558