Намери ни
To Top

Феновете на Дунав изпратиха на крака Мирослав Будинов в последния му професионален мач

Мирослав Будинов изигра последния мач в професионалната си футболна кариера. 38-годишният нападател изведе с капитанската лента Дунав (Русе) срещу Литекс (Ловеч) на Градския стадион в Русе днес. Домакините победиха в срещата от последния 34-и кръг на Втора лига с 2:0 с попадения на Димитър Законов в 49-ата минута и Денислав Минчев в 61-ата.

Зрителите на стадиона в Русе станаха на крака и аплодираха няколко минути Будинов при смяната му в края на мача.


Повече от половин час след това той раздава автографи и се снима с феновете на Дунав, като подари на един от тях фланелката си.

„Благодаря на всички за подкрепата“, отговори нападателят.

„Днес се разделяме с един играч, който се превърна в съвременна наша легенда, за да добавим още една страница с хубави спомени и страхотни моменти в клубната история“, написаха от Дунав за Будинов на страницата си в социалната мрежа Фейсбук.

От русенския футболен клуб припомниха, че 38-годишният нападател беше част от отбора, който под ръководството на Веселин Великов завърши на четвъртото място в елита и игра в квалификациите за Лига Европа срещу казахстанския Иртиш Павлодар през 2017-а.

За последните две години след завръщането си в Русе Мирослав Будинов увеличи актива си на общо 66 гола с екипа на Дунав.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558