Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/07/screenshot463872.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Любопитни факти за Формула 1 – Sportove
Намери ни
To Top

Любопитни факти за Формула 1

Формула 1 е без съмнение най-популярното състезание на планетата. Милиони зрители от цял свят следят различните надпревари всеки уикенд, а да бъдеш част от този спорт е истинска чест за всеки един състезател.

В игрални сайтове като winbet.bg всеки може да направи своите спортни залози, свързани с Формула 1.


Този оператор предлага различни възможности в тази насока, както и достатъчно високи и конкурентни коефициенти. Достатъчно е да се посети работещата 24/7 спортна секция на сайта, където феновете на високите скорости могат да направят своите предвиждания.

А ето и някои наистина любопитни факти, свързани с Формула 1: Колко бързи са болидите от Формула 1?

Както всеки може да се досети, отговорът е “много”. През 2016 година, по време на състезание в Мексико, пилотът Валтери Ботас успява да достигне максимална скорост от 372.5 км/ч – рекорд, който е валиден и до днес.

Как се сглобява един болид?

Болидите от Формула 1 са като пъзел, който трябва да се сглоби изключително внимателно, за да бъдат и самите пилоти в безопасност. Изчислено е, че за да бъде построен един болид са нужни повече от 80 000 части и приблизително 150 000 часа човешки труд.

Пилотите във Формула 1 губят около килограм тегло само от потене

Пилотите от Формула 1 обикновено са добре платени, но истината е, че работата им не е никак лесна. Поради високата температура в болида и преживения стрес, те губят средно по около килограм лично тегло единствено чрез потене. Общо един пилот може да изгуби до 4 килограма по време на състезание.

Смъртта във Формула 1

Общо 52 пилоти са загубили живота си, карайки болиди на Формула 1 в различни ситуации – състезания, тестове и други събития, свързани с този спорт. За последно това се случи през 2014 година, когато Жул Бианки бе убит в катастрофа по време на Гран при на Япония.

Най-възрастният пилот, печелил титлата

Легендарният Хуан Мануел Фанджо все още държи рекорда за най-възрастен пилот, печелил титлата във Формула 1. През 1957 година той триумфира на възраст от 47 години, което остава ненадминато постижение и до днес.

Персонален Power Boost на WINBET

Всички фенове на спортните залози ще останат доволни от офертата Персонален Power Boost, която може да бъде открита на winbet.bg. Благодарение на нея, потребителите могат да получат увеличение на своя коефициент между 5 и 10 процента. Бонусът важи за събития, предварително селектирани от страна на оператора.

“Поискай пазар”

Ако спортните фенове не откриват търсения от тях пазар за определено събитие в програмата на WINBET, те могат да направят заявка към игралния сайт да го добави. Скоро след това те ще получат информация дали молбата им е била удовлетворена.

“Ранно изплащане”

“Ранно изплащане” е изключителна полезна функция при спортните залози в WINBET, тъй като тя затваря автоматично залозите на играчите, стига подкрепените от тях отбори да поведат с определена разлика. По този начин потребителят се предпазва от евентуална изненада или неприятен обрат – нещо, което често се случва в спорта.

Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558