Намери ни
To Top

Хамилтън поведе в Монако, Верстапен извън топ 10

7-кратният световен шампион Люис Хамилтън с Мерцедес записа най-бързата обиколка в първата тренировка за Гран При на Монако по улиците на Монте Карло – 1.12,169 минути. Британецът постигна този резултат с меките сликове, а втори остана Оскар Пиастри с Макларън, само на 0,029 секунди.

Другите двама пилоти на Мерцедес и Макларън допълниха топ 4 – Джордж Ръсел остана трети, а победителят от Маями Ландо Норис – 4-и, като Ръсел завърши на 0,126 секунди от Хамилтън, а Норис – на 0,227 сек.


На една хилядна от Норис остана Шарл Леклер с Ферари.

По-рано в хода на тренировката начело бяха двамата пилоти на Ферари Шарл Леклер и Карлос Сайнц, които бяха най-бързи със средно твърдите и твърди гуми. В последните 10 минути на тренировката започна да ръми леко и част от пилотите решиха да не пробват бързи обиколки с меките сликове.

Също като на „Имола” първата тренировка се оказа трудна за световния шампион Макс Верстапен. При обиколките със средно твърдите гуми той и Серхио Перес успяха да намерят място в топ 10, но след това изостанаха, като останаха 11-и и 12-и.

Макс на няколко пъти се оплака по радиото от поведението на колата и обясни, че може би клирънса не е точно подбран, от баланса на спирачкита и работата на гумите.

Сесията беше спряна веднъж с червен флаг след инцидента на Гуаню Джоу, а Леклер беше този, който мина през отломките от колата му, след което се оказа, че има парчета карбон, забити в пода на колата на пилота от Монако.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558