Намери ни
To Top

Гимнастичките и треньорския щаб изразиха щастието си от новите успехи на ансамбъла в Баку

Гимнастичките от ансамбъла Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова заявиха, че са щастливи и горди от спечелената европейска титла в многобоя в Баку. Така те добавиха към колекцията си още едно отличие след златото в многобоя на Световното първенство в София 2022.

„Много сме щастливи и горди с това, което постигнахме днес. Пожелаваме си утре на финалите да успеем да си покажем още по-освободено съчетанията и да може да вземем още два златни медала“, заяви капитанът Женина Трашлиева.


„Изиграхме композициите по възможно най-добрия начин, но спестихме някои бонуси. Ще се постараем утре да направим всичко, за да може да ги покажем в най-добрата им светлина“, добави София Иванова.

„Ще посветим медалите на треньорите, защото те наистина да работят страшно много и правят всичко възможно ние да изглеждаме по най-добрия начин, да се представим по най-добрия начин и на всички останали, които са в България и са стояли зад нашата работа“, каза Камелия Петрова.

Изключително щастливи от успеха са и старши треньорът Весела Димитрова, както и нейните помощнички Михаела Маевска и Ясена Стойнева.

„Разбира се, че съм доволна, тъй като ние за това Европейско първенство не тръгнахме от най-изгодната позиция. Ние не бяхме в никакъв случай фаворити, пропуснахме една-две Световни купи, с не до там оптимално класиране. Така че наистина сме страшно щастливи аз, Михаела и Ясена. Много се радвахме. Това беше доста чакан момент и наистина много тежко, много тежко състезание, много тежка подготовка, много чакан медал“, заяви Димитрова.

„В тази зала се чувствам като вкъщи, познавам я толкова добре и затова се чувствам много спокойно. Естествено не винаги е било перфектно представянето ни тук, но смятам, че тази европейска титла допълва нашата колекция с Весела, защото ние вече имаме абсолютно всичко, което можеше да се вземе. Така че сме много щастливи“, каза Маевска.

„За мен първо е огромна чест, че бях поканена изобщо да работя в техния колектив и е голям опит, който аз трупам зад гърба си. Смятам, че много добре се сплотихме като екип и си помагаме, разбираме се и се доверяваме една на друга“, добави Стойнева.

Снимки: Imago

Ощр от категория Спорт