Намери ни
To Top

За кой ли път Байер (Леверкузен) се спаси от загуба в последните секунди и продължава умопомрачителната си серия

Новите шампиони Байер (Леверкузен) и Щутгарт завършиха 2:2 в изключително интересен и драматичен мач между две от сензациите на сезона в Бундеслигата. Швабите водеха с два гола след попадения на Крис Фюрих (47’) и Дениз Ундав (57’), но тимът на Чаби Алонсо отново отказа да се предаде и за пореден път остана непобеден, след като успя да изравни с попадение на Амин Адли (61’) и  нов гол в последните секунди – този път на Роберт Андрих (90 7’).

Така “аспирините” продължават да чупят рекорди, като са в 46 поредни мача без загуба във всички турнири и имат 10 победи в последните 12 мача. Щутгарт пък трябва да съжалява за множеството пропуснати шансове да решат мача по-рано, като швабите вече изостава на пет точки от втория Байерн (Мюнхен) и са само на два пункта пред 4-тия РБ Лайпциг.


През първата част имаше няколко чисти ситуации за гол пред двете врати. Първо в 14-ата минута сериозен пропуск направи  голмайсторът на Щутгарт Серу Гираси, който засече с глава центриране на Леонидас Стергиу, но ударът мина на сантиметри от вратата на Лукас Храдецки. В 29-ата минута пък Леверкузен можеше да поведе, като Алехсандро Грималдо бе изведен очи в Алекс Нюбел, но стреля в тялото му, а Патрик Шик при добавката стреля над вратата от удобна позиция. В последните секунди на първото полувреме пък Роберт Андрих не бе точен от пряк свободен удар.

Още с подновяването на втората част Щутгарт успя да поведе. Дълга топка отдясно на атаката на швабите достигна до Джейми Левелинг, който стреля опасно, а Храдецки успя да се намеси. След спасяването му топката се удари в страничната греда, а най-бърз бе Крис Фюрих, който с добавка откри – 0:1 за гостите. Десетина минути по-късно Щутгарт нанесе втори удар по шампиона. Лошо пас на Храдецки доведе до контра за швабите, при която изглеждаше, че все пак няма да последва опасност. Роберт Андрих обаче не се позиционира добре, не успя да избие и позволи на Дениз Ундав да стреля от наказателното поле с десния крак, а стражът на Леверкузен нямаше какво да направи.

В 60-ата минута пък Щутгарт можеше да реши всичко, когато Левелинг отново проби отдясно и намери Серу Гираси, който отправи изстрел, минал на сантиметри от вратата на Храдецки. Този пропуск веднаге бе наказан от домакините, които две минути по-късно намалиха резултата. Влезлият след почивката Пиеро Инкапие се пребори за топката и подаде към Грималдо. Испанецът пък намери Амин Адли, който с удар с левия крак намали резултата на 1:2. Този гол вдъхнови “аспирините”, които веднага можеха да изравнят. Момчетата на Чаби Алонсо бяха близо до това в 66-ата минута, когато Нюбел направи две страхотни спасявания след удари на Адли и особено на Патрик Шик от непосредствена близост. Малко след тях вратарят трябваше да отразява и прострелен удар на Йонас Хофман.

Щутгарт пък бе близо до трети гол, но нови пропуски направиха Гираси и Фюрих, които не успяха да реализират. Междувременно Чаби Алонсо пусна тежката артилерия в лицето на Виктор Бонифейс и Флориан Виртц, които досега бяха резерви. Те обаче не можаха да окажат непосредствено влияние. Вместо това три минути преди края на редовното време Гираси направи поредния си пропуск, като отблизо не успя да преодолее Храдецки. Така се стигна до самия край на мача, когато Леверкузен получи право да изпълни пряк свободен удар. Флориан Виртц центрира от него, Нюбел не успя да избие, а Роберт Андрих бе най-съобразителен и успя да изравни, хвърляйки в екстаз публиката на “БайАрена”. Така тимът на Чаби Алонсо остана отново непобеден и продължава страхотната си серия.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол