Намери ни
To Top

Брутално! Разстреляха ТикТок звезда пред дома й и показаха екзекуцията в социалните мрежи ВИДЕО 18

Феноменката в социалните медии в Ирак Гуфран Савади, известна с прякора „Ум Фахад“, в петък е била убита при въоръжено нападение пред къщата си в Багдад, Ирак.

Според местни медии, цитирани от Би Би Си, нападението е извършено в петък вечерта, 26 април, в квартал Зейн в източната част на иракската столица Багдад. От иракското МВР също потвърдиха, че „позната в социалните мрежи жена е убита от неидентифицирани нападатели“. 

Според изявлението на министерството е създаден „специален работен екип“, който да хвърли светлина върху смъртта на Фахад.


 На видео изображенията, отразени в пресата, се вижда, че Фахад е простреляна и убита от въоръжен мотоциклетист, докато е била в автомобила си. 

Източник от иракските служби за сигурност заяви пред медиите, че Фахад е била убита от нападател, представящ се за куриер, доставящ поръчка за храна. Според информацията от местните медии се допълва, че при нападението е ранена и друга жена в колата. 

Фахад беше известена с видеоклиповете, които споделяше в TikTok. Тя танцуваше на известни музикални парчета. Фахад имаше десетки хиляди последователи в социалните мрежи. 

Фахад беше осъдена на 6 месеца затвор на основание, че видеоклиповете, които публикува през 2023 г., са против „обществения морал“.

Напоследък напрежението между Фахад и друга инфлуенсърка Далия Наим, която също е звезда в социалните мрежи, ескалира.

Наим, известна като „иракското Барби“ заради пластичните операции, на които се е подложила, заплашила Фахад, че ще „разкрие връзките й с високопоставени иракски служители“.

През март министърът на комуникациите на Ирак обяви планове за забрана на TikTok – използван от милиони в Ирак – за подпомагане на „демонтирането на иракската социална идентичност“. Приложението многократно е предизвиквало противоречия от части от консервативното население на Ирак, които са го обвинявали, че съсипва социалната структура на страната и има пагубно въздействие върху младите хора.

Жените в консервативен Ирак са били жертви на сектантски религиозни конфликти, ислямски закон и традиции. Хората с голям брой последователи в социалните медии често са заплашвани за накърняване на „честта“ на обществото и малко се прави, за да бъдат изправени извършителите на такива престъпления пред правосъдието.

През 2018 г. добре познатият иракски модел и инфлуенсър Тара Фарес беше застреляна в Багдад.

Ощр от категория