Намери ни
To Top

Илиана Раева: Честито на всички, които ни подкрепят!

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира, че е щастлива от представянето на гимнастичките на евопейското първенство в Баку, Азербайджан. До момента националките имат седем отличия, от които пет златни медала, а днес Боряна Калейн спечели първа европейска титла за страната в многобоя от 1994 година насам. Ансамбълът пък взе златото в многобоя, което се случи за първи път от далечната 1990 година.

„Пет златни, един сребърен и един бронзов медал за България! Абсолютна доминация на българската художествена гимнастика на Европейското първенство в Баку! Утре продължаваме битката на 6 финала! След 32 години България отново е с абсолютно европейска титла при ансамблите! Безкомпромисна игра на нашите лъвици! Силни, много смели, артистични и безапелационни! Браво, момичета! Браво на треньорите, на всички! Честито на всички, които ни подкрепят! Боряна Калейн, Стилияна Николова, Ева Брезалиева и ансамбълът станаха отборен европейски отбор след блестяща игра днес на българския ансамбъл! Кралица Боряна е новата абсолютна европейска шампионка! Тя издържа психически в едно много тежко и напрегнато състезание и се окичи със златния медал! Честито на всички! Честито на личния й треньор Марияна Памукова! На Бранимира Маркова! Браво и на Стили! Тя също показа огромния си потенциал и водеше до последния уред! Браво, Валя! България е над всички!“, написа Илиана Раева в публикация във Facebook.


В утрешния 21 май (неделя) Стилияна Николова ще спори за отличията на обръч, топка и лента, Боряна Калейн – на обръч, топка и бухалки, Ева Брезалиева – на лента. Ансамбълът е сред финалистите на пет обръча и на три ленти/две топки.

Ощр от категория Спорт