Намери ни
To Top

Личната треньорка на Боряна Калейн: Най-доброто тепърва предстои

Личната треньорка на абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика Боряна Калейн – Марияна Памукова, е на мнение, че грацията ще покаже най-доброто от себе си на предстоящите състезания до края на сезона. Днес в Баку Калейн донесе първа европейска титла за България в многобоя от 29 години насам, след като спечели златния медал.

„Доволна съм от това, че тя направи едно добро завръщане след тази пауза и тези колебания, които показа в началото на сезона. Има какво да покаже още като стабилност, но смятам, че най-доброто тепърва предстои тя да го покаже на следващите състезания до края на годината“, каза Памукова, която е изключително скромна и рядко говори пред медиите.


Към Памукова на скоро се присъедини и олимпийската шампионка с ансамбъла на България от Токио 2020 Мадлен Радуканова. Треньорката коментира това като положителен ефект, който се е отразил върху самата Калейн.

„Аз съм изключително благодарна на Мадлен, защото това беше човек, който помогна на Боряна в доста труден момент. И продължи да я подкрепя и да вярва в нея през цялото време. Благодарна съм и на г-жа Илиана Раева и федерацията за това, че направиха възможното Мадлен да е тук и да подкрепя отново Боряна“, добави треньорката.

Памукова разкри, че ще има сериозни промени в съчетанията на грацията на бухалки и на лента.

„Промените в съчетанията сме ги решили още преди Европейското къде ще бъдат и какви ще бъдат. Така че имаме яснота какво искаме да подобрим в композициите. Ще променим бухалки и лента, на другите може да има дребни промени, но бухалки и лента ще са малко по-кардинални“, заяви специалистката.

Ощр от категория Спорт