Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/04/screenshot440063.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Откриват сезона в гимнастическия паркур – Sportove
Намери ни
To Top

Откриват сезона в гимнастическия паркур

Четири клуба от Варна, Благоевград и София ще се борят за отличията в първото за годината  състезание от Държавното първенство в гимнастическия паркур. Надпреварата ще се проведе на 29 април в Северен парк в столицата, а дисциплините включени в програмата са две – скорост и свободен стил.

„Постарахме се тази година състезанията да бъдат една идея по-добри. Този път ще добавим бутон за спийд, както се прави по световните състезания да бъде всичко по-адекватно и по-професионално.


 Ще имаме по-добро озвучаване, водещи, музика и съответно обучени съдии, които преминаха специален курс при двукратния световен шампион Делян Димитров-Дидо“, съобщи Йоан Досев, представител на клуб „ReCreate“, организатор на първенството.

Домакините ще използват старите съоръжения разположени в парка, които вече са доста амортизирани, като се надяват скоро да започне изграждането на нов специализиран парк за паркур.

„За момента разполагаме с постройките, които сме използвали досега,  но те започват лека-полека да се амортизират. Може би за следващите състезания ще трябва да измислим нови постройки, които да съответстват на стандартите за световните състезания. Трябват ни повече постройки с лостове, повече постройки със стени, за да може да се комбинират всичките елементи, които се изискват в критериите за оценяване. През ноември месец, с подкрепата на федерацията и на всички останали атлети в България, успяхме да съберем нужните 1000 подписа в онлайн петицията, с която искаме да бъде изграден паркур-парк. Той ще бъде на територията на община Илинден в Западен парк. Вече имаме разрешение, трябва да проведем една среща с кмета на общината, в която да уточним точно къде и как ще се разположи съоръжението. Мисля, че това ще бъде най-големият парк на Балканите. Това ще помогне и не само развитието на спорта в България, но ще привлече туристи, които да идват да тренират. Бюджетът за проекта е около 1 милион лева и се надяваме да бъде финансиран от Министерството на младежта и спорта и Столичната община“, допълни Йоан Досев.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558