Намери ни
To Top

ЦСКА срещу Люлин в спора за шампионската титла за момчета до 18 години

Отборите на ЦСКА и Люлин се класираха за финала на държавното първенство по волейбол за момчета до 18 години. Съставите на Левски и Славия пък ще спорят за бронзовите отличия. Това стана ясно след изиграването на полуфиналите от финалния турнир, който се провежда в столичната зала „Васил Симов“.

В първия полуфинал волейболистите на ЦСКА направиха страхотно представяне на свой терен, като надиграха Левски София с 3:2 (24:26, 25:19, 25:16, 22:15, 15:12). Така „червените“ детронираха миналогодишния шампион в тази възраст и се класираха за финала. „Вечното“ дерби отново поднесе много емоции и равностойност. В тайбрека обаче армейците показаха повече характер и устойчивост. „Червените“ поеха инициативата отначало, но Левски изравни при 7:7. След това волейболистите на ЦСКА отново се откъснаха при 9:7 и увеличиха аванса си на 12:8. „Сините“ се опитаха да се върнат, но домакините от ЦСКА не позволиха обрат и взеха гейма с 15:12, а с това се поздравиха и с крайния успех.

В другия полуфинал Люлин се наложи над Славия с 3:0 (25:20, 25:15, 25:20). Играчите на Люлин имаха водеща роля почти през цялото време, като спечелиха чиста победа по пътя към спора за титлата. Така тимът на Люлин достига до финал за втора поредна година в тази възраст, след като миналия сезон спори за златото срещу Левски София.

Така днес (26 май) ще се изиграят срещите за разпределение на медалите. От 14,00 часа е големият финал между ЦСКА и Люлин. Преди това от 12,00 часа е битката за бронзовите медали между Левски София и Славия.

В вчера се изиграха и срещите за разпределение на местата от 5-о до 8-о.

За 5-о място: Софийски университет – Пирин (Разлог) 3:1

За 7-о място: Виктория Волей (Пловдив) – Добруджа 07 (Добрич) 3:1.

Крайно класиране за 5/8-о място:

5. Софийски университет

6. Пирин (Разлог)

7.Виктория Волей (Пловдив)

8. Добруджа 07 (Добрич).

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Волейбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558