Намери ни
To Top

Чави: Съвестта ми е чиста, не се сърдя на Лапорта

Легендата на Барселона Чави Ернандес внесе повече яснота около уволнението си от каталунския клуб. В петък президентът на каталунците Жоан Лапорта обяви официално, че Чави няма да води Барса през следващия сезон, въпреки че преди това двете страни се бяха разбрали да продължат сътрудничеството си.

“Чувствам се добре. Последните дни бяха трудни, но аз съм с чиста съвест и се гордея със себе си.


Мисля, че заедно с щаба ми свършихме добра работа. Дадохме всичко от себе си и се постарахме да останем верни на клуба”, заяви Чави на пресконференцията преди гостуването на Севиля от последния кръг на Ла Лига.

“В тази тежка ситуация научихме много. Не спечелихме трофей през сезона, но отборът натрупа сериозен опит. Ще се насладя на последния мач. За мен ще е чест и удоволствие”, продължи бившият халф.

“Разногласията с Лапорта не са проблем. Благодарен съм на президента и всички директори. Аз съм човек на консенсуса. Приспособих се към всички неблагоприятни обстоятелства. Нямам друг избор, освен да приема решението на Лапорта, защото той е президент и той решава. Вчера говорихме. Чух доводите му и си стиснахме ръцете. Сега съм просто един от многото фенове”, изтъкна Чави.

“Дали бих се върнал в Барселона? Да, защо не? Барселона е клубът на живота ми. Не затварям вратата, но не всичко зависи от мен и желанието ми. Надявам се някога да получа нов шанс. Не си представях да си тръгна по този начин, но така се случи”, добави специалистът.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558