Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/04/screenshot437080.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
ЦСКА с жалба до Дисциплинарната комисия на БФВ за ревизиране на наложените наказания – Sportove
Намери ни
To Top

ЦСКА с жалба до Дисциплинарната комисия на БФВ за ревизиране на наложените наказания

ВК ЦСКА пусна жалба до Дисциплинарната комисия на БФВ с настояване за спешно свикване на заседание и ревизиране на наложените наказания от последния мач с Нефтохимик, научи Sportal.bg.

По време на третия двубой от полуфиналната серия efbet Супер Волей в Бургас, в който ЦСКА надигра Нефтохимик 2010  с 3:1 гейма, се създаде ситуация на напрежение и пререкания, в която старши треньорът Александър Попов получи червен картон. За спречкването помежду си Иван Михал и Аксел Трухчев съответно получиха жълт и червен картон.

Червеният картон бе даден на Попов заради неговото навлизане в игрището при спречкването между Михал и Трухчев.


Съгласно най-новите инструкции, които волейболните съдии са получили, навлизането на треньор на игралното поле води до минимална санкция от червен картон.

За Александър Попов това е втори червен картон и съгласно правилника той няма да може да води третия мач от полуфиналната серия между двата тима.

В мотивите за искането за преразглеждане на наложените наказания от ВК ЦСКА претендират, че наложените наказания не са адекватни спрямо ситуацията . Заявява се също, че има тенденциозност в съдийските отсъждания спрямо ВК ЦСКА. Посочва се, че от 10 получени картона за „червените“ през сезона, 8 от тях са показани от Александър Виналиев и Борислав Йорданов, които бяха рефери и на третия мач между двата тима в Бургас.

От червения клуб настояват за преразглеждане, като видео-материали придружават писмото.

От Национална волейболна лига потвърдиха, че има такова писмо и то е входирано. Очаква се решение на Дисциплинарната комисия.

Третият мач между ЦСКА и Нефтохимик е на 15 април от 17:00 часа. Червените приемат съперника в столичната зала „Христо Ботев“ поради невъзможност за домакинстване в своята зала „Васил Симов“.

ЦСКА води на Нефтохимик с 2-0 победи. В серията се играе до 3 успеха от 5 мача. При нова победа утре “червените” ще се класират за финал.

Снимки: Startphoto

Ощр от категория Волейбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558