Намери ни
To Top

Голдън Стейт си връща важно парче от шампионския пъзел

Лекото крило на Голдън Стейт Уориърс Андрю Уигинс ще се завърне в игра до края на тази седмица, съобщиха медиите в САЩ.

28-годишният Уигинс, който бе избор номер 1 в драфта през 2014 година, не е играл от средата на февруари по лични причини. Той пропусна последните 21 мача на „войните“, а според ESPN причината е била влошеното здравословно състояние на бащата на спортиста – Мичъл Уигинс, който също е бивш играч в Националната баскетболна асоциация.

Очаква се Андрю Уигинс да бъде сред зрителите на мача между Голдън Стейт Уориърс и Оклахома Сити Тъндър, който ще се играе тази нощ в Сан Франциско и е последният домакински за шампионите. В петък и в неделя шампионите гостуват последователно на Сакраменто Кингс и Портланд Трейл Блейзърс в последните си два мача от редовния сезон и се очаква Уигинс да бъде на линия за поне един от тях.

Тимът на Голдън Стейт все още не си е осигурил участие в плейофите. С 41 победи и 38 загуби „войните“ заемат пето място в подреждането на Западната конференция, но осмият Ню Орлиънс Пеликанс е с баланс от 40 победи и 38 загуби.

В 37 мача през този сезон Уигинс, който е смятан за един от най-добрите защитници на своя пост в НБА, има средни показатели от 17,1 точки, 5 борби, 2,3 асистенции, 1,2 откраднати топки и 0,8 чадъра.

Снимки: Imago

Ощр от категория Баскетбол