Намери ни
To Top

Рефер, носещ късмет и на Байерн, и на Реал Мадрид, ще свири големия сблъсък във вторник

Френският елитен рефер Клеман Тюрпен ще свири първия полуфинален сблъсък между Байерн (Мюнхен) и Реал Мадрид, съобщи УЕФА. Съдийската бригада ще е на практика изцяло от Франция, като асистентите също са от там, както и реферите на ВАР Жером Брисар и Уили Делажо, като четвъртия съдия ще е швейцарец.

Тюрпен определено е на кадем и за двата гранда на европейския футбол, тъй като и двата отбора нямат загуба при него в Шампионската лига.


Балансът на Байерн е 5 победи и 3 равенства в 8 мача, като за последно французинът реферира в реванша на баварците миналата година срещу Манчестър Сити в елиминациите, завършил 1:1.

Реал Мадрид пък има 100% баланс при мачове, водени от Клеман Тюрпен, като има 6 победи от 6 мача. Последната среща на “лос бланкос” под ръкодството на французина също е миналата година, когато испанците спечелиха в групите с 3:2 срещу Наполи като гост. Той свири и победния финал за Реал Мадрид срещу Ливърпул (1:0) през 2022 г.

За последно Тюрпен свири мач от Шампионската лига в осминафинала реванш между Арсенал и Порто, завършил 1:0 за “артилеристите” в редовното време и победа за тях след дузпи. Тогава реферът бе обект на шеги и закачки заради физическата си прилика с футболиста на англичаните Леандро Тросар, който тогава бе и голмайсторът за тима на Микел Артета.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол