Намери ни
To Top

ЦСКА ще търси реванш от Левски в епизод №4 от Вечното дерби за сезона

Вечните съперници ЦСКА и Левски отново се изправят един срещу друг, около десетина дни след финала за Купата на България между двата тима. Тази вечер от 19:00 часа „армейците“ ще търсят реванш от своя съперник, приемайки го в своята зала в голямото дерби на 28-ия кръг в Националната баскетболна лига.

Както е известно, отборът на Левски съумя да поднесе изненадата и да триумфира с Купата, след като в сблъсъка за трофея се наложи над „червените“ с 86:81. По този начин момчетата на Димитър Ангелов записаха втората си победа за сезона над ЦСКА, след като още в началото на сезона спечелиха първото дерби за кампанията с 95:92 в зала „Универсиада“.


След това ЦСКА си върна с убедителен успех със 78:52 на своя територия, като днес битката отново ще се решава на 4-ти километър.

Тимът на Росен Барчовски, който отново е считан за фаворит преди началото на срещата, е длъжен да спечели тази вечер, тъй като отборът вече загуби мястото си в първата тройка на временното класиране. Това стана факт, след като Черноморец измести „армейците“ и го изпрати на четвъртата позиция. Бургазлии разполагат с баланс от 16-9, докато ЦСКА е с 16-8 и мач по-малко. Именно тази вечер ще се проведе и друг любопитен сблъсък – Балкан срещу Черноморец, който ще ни даде по-ясна представа за разпределението на местата от второ до четвърто. В момента ботевградчани са втори със 17-7.

Колкото до Левски, то отборът най-вероятно ще остане извън водещата четворка в класирането. Преди началото на турнира за Купата на България „сините“ натрупаха серия от няколко поредни загуби, която реално достигна до бройката от четири. Така отборът на Ангелов се свлече чак до седмата позиция във временната таблица с баланс от 12-12 и в момента изглежда, че ще се бори с петия Спартак Плевен (13-12) и шестия Берое (12-13). Участието на Левски в плейофите все пак е на 99% сигурно, тъй като отборът има отличен аванс от пет победи пред намиращия се точно под чертата тим на Ямбол, който е с актив от 7-17.

Тази вечер в редиците на Левски ще има една голяма липса в треньорския щаб. Наставникът на „сините“ Димитър Ангелов отнесе наказание от един мач заради дисквалификацията си срещу Черноморец миналата седмица и поради това днес няма да бъде на пейката на своя отбор, който ще бъде воден от дуото Тити Папазов и Божидар Гьорев. Въпреки това от кадрова гледна точка в състава на Левски няма проблеми. Същото е и при ЦСКА, където доскоро контузените Андрей Иванов и Венцислав Петков продължават да напредват с възвръщането на формата си.

Междувременно днес ще се изиграят още четири мача от 28-ия кръг, с които той ще бъде затворен още тази вечер. От 18:00 часа Ямбол приема Шумен, а час по-късно освен Вечното дерби, ще се проведат и двубоите Балкан – Черноморец, Берое – Рилски спортист и Спартак Плевен – Черно море Тича. До края на редовния сезон в първенството остават този и още пет кръга след него.

ВЕРОЯТНИ ТИТУЛЯРНИ ПЕТИЦИ: 

ЦСКА: Брандън Йънг, Мартин Сотиров, Таменанг Чо, Алекс Симеонов, Зейн Ноулс 

ЛЕВСКИ: Лъчезар Димитров, Алън Арнет, Златин Георгиев, Серхий Павлов, Джон Флорвиъс 

ЦСКА – ЛЕВСКИ 
ЗАЛА: „ЦСКА“ 
НАЧАЛО: 19:00 
СЪДИИ: Венцислав Великов, Иван Маринов, Стефан Стефанов 
ИЗЛЪЧВАНЕ: Max Sport 2

Снимки: Борислав Цветанов

Ощр от категория Баскетбол