Намери ни
To Top

Пари Сен Жермен обвърза за дълго един от най-големите си млади таланти

Пари Сен Жермен обяви снощи преди мача си с Льо Авър (3:3), че удължава договора на младия си халф Уарен Заир-Емери до 30 юни 2029 г.

18-годишният френски полузащитник е един от най-талантливите футболисти на тима и се утвърди като титуляр през този сезон. На 6 август 2022 г., на възраст 16 години, 4 месеца и 29 дни, той стана най-младият играч в историята на парижани, когато дебютира при победата с 5:0 над Клермон в деня на откриването на сезон 2022-2023 г.


в Лига 1.

Роденият в Париж играч стана и най-младият играч в историята на клуба, играл в Шампионската лига, както и най-младият голмайстор на тима и на домашно ниво, и в турнира на най-богатите. Добрите игри на младока бяха забелязани и от националния селекционер на Франция Дидие Дешан, като Заир-Емери дебютира и за “петлите” при разгромната победа над Гибралтар с 14:0 миналата година.

„Толкова съм горд и щастлив, че продължавам приключението си с клуба, в който съм от самото начало – Пари Сен Жермен, клубът на моето детство. Искам да благодаря на президента Насер Ал-Хелаифи, който е с мен тук от самото начало, за вярата му в мен. Благодарен съм за всичко, което клубът е направил за мен досега. Бих искал да благодаря и на всички мои бивши треньори и наставници, и особено на треньора Луис Енрике, както и на всички, които ме придружават, откакто пристигнах тук през 2014 г., на всички онези хора, които правят всичко, за да ми помогнат да успея, на целия персонал в Пари Сен Жермен, който много ме дърпа напред с подкрепата си, и на привържениците, които се надявам да продължа да карам да се гордеят с мен“, заяви Уарен Заир-Емери.

През този сезон играчът има 39 мача, 3 гола и 7 асистенции за ПСЖ във всички турнири, като снощи асистира за първия гол за тима си, дело на Брадли Баркола.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол