Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/10/screenshot399679.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Челси 2:0 Милан, Обамеянг удвои за домакините – Sportove
Намери ни
To Top

Челси 2:0 Милан, Обамеянг удвои за домакините

Отборите на Челси и Милан играят при резултат 2:0 на „Стамфорд Бридж“ в най-вълнуващия сблъсък от днешната програма на Шампионската лига. Уесли Фофана откри резултата в 24-тата минута, а в 56-ата Пиер-Емерик Обамеянг удвои преднината.

Това е първи официален двубой между двата тима от сезон 1999/2000 насам, когато отново в групова фаза на ШЛ те направиха две ремита. Любопитното е, че в последните си 20 мача на английска земя миланският гранд има само 1 победа, която е с 1:0 срещу Манчестър Юнайтед през февруари 2005-а.


В останалите 19 срещи „росонерите“ имат 7 равенства и 12 загуби. В стартовия състав на домакините личат имената на преминалия през академията на Милан Обамеянг, както и на ставалия шампион с „Дявола“ Тиаго Силва. В 11-те на гостите пък фигурират бившите играчи на лондончани Оливие Жиру и Фикайо Томори.

Тази вечер Греъм Потър е заложил на схема 3-4-2-1, така че е извършил две промени след обрата за успеха с 2:1 над Кристъл Палас. Сред титулярите са Калиду Кулибали и Рубен Лофтъс-Чийк, но за сметка на това липсват Жоржиньо и Кай Хавертц. На върха на атаката е Обамеянг, а от по-задни позиции му помагат Рахийм Стърлинг и Мейсън Маунт.

Стефано Пиоли пък е предприел три промени в своя състав, като всички те са заради травми при победата с 3:1 в късната драма с Емполи. По този начин контузените Давиде Калабрия, Симон Кяер и Алексис Салемакерс са заменени съответно от Сержиньо Дест, Пиер Калюлю и Раде Крунич. За първи път в официален мач Исмаел Бенасер е с капитанската лента, а Жиру води нападението на тима.

Мачът започна с минута мълчание в памет на жертвите след футболен двубой в Индонезия. Още в петата минута Маунт отправи опасен далечен шут, който обаче беше избит от Чиприан Татарушану в корнер. Следващият удар дойде чак в 22-рата минута, когато при корнер Силва стреля с глава, но вратарят изби в нов ъглов удар. При последвалото центриране бразилецът отново отправи изстрел, но предизвика само трети пореден корнер. При него топката отново беше насочена към бранителя, след което настана разбъркване, а най-съобразителен беше друг защитник на домакините – Фофана, който с удара си търкулна топката за първия си гол с екипа на „сините“. 

Пет минути по-късно Маунт също можеше да се разпише, но Калюлю блокира неговия шут. В 33-тата минута именно английският национал вкара хубав гол, който обаче не беше признат поради негова засада. Четири минути след това Фофана беше принудително заменен от Трево Чалоба заради контузия. В добавеното време Стърлинг направи опасен рейд и нахлу в наказателното поле, но там Калюлю му отне топката с отличен шпагат. Секунди преди почивката „росонерите“ сътвориха първото си положение в мача и се разминаха с изравнителен гол. Тогава Рафаел Леао слаломира между цели четирима играчи и поднесе топката на Шарле Де Кетеларе, чийто шут от удобна позиция беше отразен от Кепа Арисабалага. Топката отиде при Крунич, но неговата добавка беше блокирана.

В 51-вата минута Чалоба направи опит за задна ножица, който се оказа много разочароващ.

ЧЕЛСИ – МИЛАН 2:0

1:0 Фофана (24′)

2:0 Обамеянг (56′)

Челси: Кепа, Фофана, Силва, Кулибали, Джеймс, Лофтъс-Чийк, Ковачич, Чилуел, Маунт, Стърлинг, Обамеянг

Милан: Татарушану, Дест, Калюлю, Томори, Бало-Туре, Бенасер, Тонали, Крунич, Де Кетеларе, Леао, Жиру

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558