Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/05/screenshot378748.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Майкъл ван Гевен ще се подложи на операция – Sportove
Намери ни
To Top

Майкъл ван Гевен ще се подложи на операция

Трикратният световен шампион Майкъл ван Гервен ще се подложи на операция на дясната ръка. 33-годишният нидерландец разкри, че страда от Синдром на карпалния канал. Интервенцията е насрочена за 14 юни, веднага след края на плейофите в Премиер лигата. Това означава, че Майти Майк няма да може да играе на Световната купа по дартс, която е от 16 до 19 юни.


„От известно време чуствам някакво гъделичкане в ръката, с която хвърлям. След медицински преглед бях диагностициран със Синдром на карпалния канал. В последно време се подложих на лечение, което да облекчи симптомите и да ми позволи да играя на добро ниво. В крайна сметка обаче стана ясно, че нуждая от операция за отстраняване на проблема за постоянно. Тя ще се проведе на 14 юни след края на плейофите в Премиер лигата. За съжаление, това означава, че няма да мога да играя в Плейърс чемпиъншип и на Световната купа по дартс. Доста съм разочарован, че няма да играя на Световната купа, но мениджърът ми, семейството ми и лекарите ми казаха, че сега е най-подходящият момент за решаване на този проблем. За останалите състезания през юни и юли ще решавам в зависимост от това как върви възстановяването ми. Голямата ми цел е да се завърна в оптимална форма за Световния мачплей“, обяви Ван Гервен.

От началото на сезона нидерландецът бе започнал да се завръща към най-добрата си форма. Изглежда обаче тази контузия оказа негативно влияние на представянето му в последните два турнира от Европейския тур, на които отпадна на 1/32 и на 1/16-финал. След отказването на Ван Гервен, мястото му в отбора на Нидерландия за световната купа ще бъде заето от Дирк ван Дайвенбоде, който ще си партнира с Дани Нопърт.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558