Намери ни
To Top

ПСЖ ще се постарае да спечели още един трофей преди напускането на Мбапе

Отборите на Лион и Пари Сен Жермен тази вечер се изправят един срещу друг на “Пиер Мороа” в Лил, за да определят тазгодишния носител на Купата на Франция. Сблъсъкът е с начален час 22:00.

Макар и да влиза в двубоя като аутсайдер, Лион се намира в чудесна форма, след като в последните си 15 шампионатни мача записа 12 победи, 1 равенство и 2 загуби. Така тимът остави зад гърба си кошмарното начало на сезона, заради което дълго време беше в зоната на изпадащите.


В крайна сметка, “хлапетата” завърши шести в Лига 1 с 53 точки след 16 победи, 5 равенства и 13 загуби. В турнира за Купата те отстраниха последователно Понтарлие (3:0), Бержерак (2:1), Лил (2:1), Страсбург (0:0 и 4:3 след дузпи) и Валансиен (3:0).

ПСЖ е очевидният фаворит за победата в този мач. Тимът стана убедителен шампион в Лига 1, приключвайки със 76 пункта след 22 успеха, 10 ремита и 2 поражения. Така парижани финишираха на цели 9 точки пред втория Монако и спечелиха титлата в първенството за трета поредна година. Днешният мач ще бъде последен за суперзвездата Килиан Мбапе с екипа на тима. Той ще иска да си тръгне от френската столица с трофей, а съотборникът му Усман Дембеле ще има стремежа да покажи, че може да го наследи като лидер на състава. За да стигне дотук, френският първенец елиминира последователно Ревел (9:0) Орлеан (4:1), Брест (3:1), Ница (3:1) и Рен (1:0).

И в двата шампионатни мача между двата отбора през този сезон ПСЖ записа победи с по 4:1. Именно парижани са най-успешният тим в турнира с 14 спечелени купи от 19 финала, докато Лион е триумфирал 5 пъти в 8 сблъсъка за трофея. За последно столичани спечелиха Купата през 2021 г., а Олимпик – през 2012 г.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558