Намери ни
To Top

Има ли какво да се обърка за Леверкузен във финала за Купата на Германия

Бундеслигата изпрати сезон, какъвто футболните запалянковци не бяха виждали от над 10 години насам, а именно Байерн (Мюнхен) да не завърши на върха. Виновникът за това беше главно Байер (Леверкузен), който смая със серията си от 51 двубоя без загуба във всички надпревари. Наред със спечелването на титлата в първенството, играчите на Чаби Алонсо доминираха и в Лига Европа, където стигнаха до финал. Там обаче те се сблъскаха челно и болезнено с Аталанта, губейки тежко с 0:3.


Независимо от това, само дни по-късно, Леверкузен има възможност все пак да прибави още един трофей към бляскавата си кампания. Тази вечер от 21:00 часа на “Олимпиащадион” в Берлин “аспирините” ще играят финал за Купата на Германия и имат голям шанс да запишат дубъл. Съперникът е Кайзерслаутерн, който изглежда лесно препятствие на фона на всички останали, срещу които Байер спореше от лятото насам.

Бившият тим на Мариян Христов отдавна не е сила, а сега завърши на 13-то място във Втора Бундеслига. В турнира за купата обаче “лаутерите” показват съвсем друго лице, което не е за подценяване. По пътя си към финала Кайзерслаутерн последователно елиминира Рот-Вайс (Кобленц), Кьолн, Нюрнберг, Херта (Берлин) и Саарбрюкен, който беше отстранил Байерн (Мюнхен). На пръв поглед трябва да се признае, че тимът имаше късмет при жребиите, но пък и допусна само три гола в тези мачове. Начело на “червените дяволи” е 70-годишният Фридхелм Функел, който в кариерата си премина през куп клубове. Сред състезателите няма нито един, който може да бъде наречен “звезда”.

За Байер се изписа много, но пък никога през сезона не видяхме как тимът ще реагира на поражение. Това прави сблъсъкът в столицата още по-интересен. На път за “Олимпиащадион” отборът от “БайАрена” изхвърли Теутония Отензен, Зандхаузен, Падерборн, Щутгарт и Фортуна (Дюселдорф).

В исторически план Кайзерслаутерн има предимството да е спечели турнира два пъти (1990, 1996 г.), докато Леверкузен само веднъж е стигал до купата (1993 г.).

Сред най-върлите привърженици на Байер в мача ще бъдат от Хайденхайм, защото триумф на “аспирините” ще изпрати въпросния тим в Лигата на конференциите като осми в Бундеслигата. Ако успехът е за “лаутерите”, те ще си заслужат участие в Лига Европа.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558