Намери ни
To Top

Григор демонстрира самочувствие: Не съм по-слаб от Рафа и Новак!

С когото и да съм играл в миналото, дали ще е Рафа, дали ще е Новак, дали ще е Анди, те знаят, че съм на тяхното ниво, демонстрира завидно самочувствие Григор Димитров.

„Просто ми трябва да надграждам и да мога ежедневно да показвам класа“, допълни той в разговор с американските медии преди началото на US Open.

Според Гришо, качествата са налице, просто му е нужно повече постоянство, за да е на нивото на най-добрите в историята.

„Да подобряваш неща е като да строиш къща – постепенно, тухла по тухла.


Кой знае още колко време ще ми трябва, колко още мача ще ми трябват, за да победя Джокович или нещо подобно“, отлебяда Димитров.

„Аз винаги съм там, чувствам, че мога да играя на тяхното ниво, винаги само най-малките детайли ми убягват. Не ме е страх да го кажа, винаги само тези дребни нещица са ми пречели“, добави българинът.

„Колкото до Джокович, ние вече сме играли 8-9 пъти един срещу друг и всички мачове са били много тежки. Само в Куинс не беше толкова добър мачът, но в Синсинати чувствам, че играх много добър тенис“, каза още Григор.

„Много добре знаех какво ми трябва срещу него. Дори на моменти го бях притиснал на мястото, на което исках да бъде. Но точно в тези моменти той се отпускаше и почваше да прави още повече и силни неща, защото знаеше, че това е единственият начин да ме победи“, продължи хасковлията по повод последната му битка с Ноле.

„А и да не забравяме, че всичко се разви в неговата посока. Очевидно е, че огромният му опит да играе толкова много завързани мачове през годините и това му даде малко допълнително предимство. А и неговите отбранителни качества са всепризнати“, заяви за финал Димитров.

Ощр от категория Тенис