Намери ни
To Top

ЛА Лейкърс най-сетне се разписа в серията с Нъгетс

Отборът на Лос Анджелис Лейкърс намали пасива си в серията с Денвър Нъгетс до 1-3 победи, след като спечели мач №4 със 119:108 (28:23, 33:25, 30:32, 28:28). По този начин “езерняците” сложиха край на кошмарната си серия от 11 поредни поражения от този съперник и останаха в битката за място на полуфиналите на Западната конференция в НБА.

За разлика от първите три мача в серията, в които калифорнийци водеха на полувремето и след това допускаха обрат, сега не се стигна до нищо подобно. Макар и да успяха да скъсят разликата до седем точки в края на третата четвърт, Никола Йокич и компания този път не можаха да се противопоставят на Лейкърс в защита, като четирима състезатели на домакините вкараха поне по 20 точки.


ЛеБрон Джеймс бе водещ реализатор за победителите с 30 точки и 5 борби. Антъни Дейвис пък се отличи с мощен дабъл-дабъл от 25 точки и 23 борби, като той добави и 6 асистенции към статистиката си. Ди’Анджело Ръсел се отпуши с 21 точки, а Остин Рийвс също отбеляза толкова, като имаше и 6 завършващи подавания.

От другата страна пък Никола Йокич бе над всички с трипъл-дабъл от 33 точки, 14 борби и 14 асистенции. Майкъл Портър-младши реализира 27 точки плюс 11 борби, Джамал Мъри вкара 22 точки, а Кентейвиън Колдуел-Поуп отбеляза още 14. Тих мач направи Аарън Гордън, който вкара едва 7 точки, след като в двубой №3 завърши с 29.

Сега Денвър може да затвори серията пред своите привърженици в мач №5, който ще се проведе във вторник сутрин от 5:00 часа българско време в “Бол Арена”.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Баскетбол