Намери ни
To Top

1/4-финал №2: Пирин 2:0 Левски! Следете мача ТУК!

Волейболистите на Пирин (Разлог) приемат Левски София във втората среща от 1/4-финалния плейоф помежду им от Efbet Супер Волей. Мачът е тази вечер от 19,30 часа в зала „Септември“.

„Сините“ спечелиха у дома с 3:1 гейма в първия мач от плейофната серия след обрат, като при нов успех днес, ще се класират за полуфиналите.

От друга страна домакините от Пирин със сигурност ще дадат всичко от себе си, за да победят и да вкарат серията в трети решителен мач, който ще бъде в петък (29 март) в София.


В началото на първия гейм Пирин бързо поведе с 3:0 след атака на Радослав Попов, грешка на Венислав Антов от гостите и ас на Стилиан Делибосов. Разликата нарасна до 6:2 след технично отиграване на Мариян Наков, което пък накара треньорът на Левски Николай Желязков да вземе прекъсване. Последваха две грешки на домакините и успешна контра на Владимир Гърков и 6:5. Разложани веднага си върнаха преднината при 8:5 след атака на Кристиян Алексов и нов ас, този път на Костадин Гаджанов. Преднината на Пирин продължи да расте до 11:6 след нова атака и ас на Наков. Въпреки втория тайм-аут за Ники Желязков и „сините“, резултатът стана 13:6 след страхотен блок на Алексов и директна точка от сервис на Наков. Домакините увеличиха предимството си до 18:8 след грешка от сервис на влезлия като резерва за гостите Александър Къндев и два поредни блока на Гаджанов. Пирин запази преднината си и без проблеми спечели гейма с убедителното 25:17 след пусната топка на разпределителя Николай Манчев.

Втората част пък започна по-добре за Левски, които дръпнаха с 3:0 след грешка на Мариян Наков от домакините и две успешни атаки на Александър Къндев, който остана в игра за „сините“. Постепенно Пирин успя да изравни при 5:5 след сгрешен сервис на Къндев и страхотна блокада на Кристиян Алексов. Гостите отново поведоха при 9:6 след три поредни грешки на разложани. Пирин стигна до ново равенство при 10:10 след атака на Алексов и аут на Кристиян Титрийски от Левски, след което в игра за „сините“ се завърна Венислав Антов. Двата тима продължиха равностойно до 15:15, след което последва отличен блок на Стилиан Делибосов – 16:15 за домакините и тайм-аут за Ники Желязков и Левски. Въпреки това, последва нова блокада на Делибосов и 17:15. Разликата нарасна до 21:18 след ас на Николай Манчев и второ прекъсване за Николай Желязков. Контра блок-аут на Радослав Попов и 22:18. В крайна сметка Пирин затвори гейма в своя полза при 25:21 след грешка на разпределителя на Левски Симеон Николов и поведе с 2:0.

1/4-финал №2:

ПИРИН (РАЗЛОГ) – ЛЕВСКИ СОФИЯ 2:0 (25:17, 25:21)

ПИРИН: Николай Манчев, Мариян Наков, Радослав Попов, Кристиян Алексов, Костадин Гаджанов, Стилиан Делибосов – Дафин Коцаков-либеро

Старши треньор: БЛАГОВЕСТ КАТРАНДЖИЕВ

ЛЕВСКИ: Симеон Николов, Венислав Антов, Алехандро Торо, Владимир Гърков, Светослав Гоцев, Майкон Морейра – Дамян Колев-либеро

Старши треньор: НИКОЛАЙ ЖЕЛЯЗКОВ.

Снимки: nvl.bg/Startphoto.bg

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Волейбол