Намери ни
To Top

Ливърпул и Фейенорд се разбраха за „трансферната сума“ на Арне Слот

Ливърпул и Фейенорд са постигнали договорка за откупната клауза на Арне Слот, съобщава ВВС. Тя е в размер на 9.4 милиона паунда – 7.7 милиона първоначална сума и възможност за допълнителни 1.


7 милиона бонуси. Тази “трансферна сума” прави Слот най-скъпия за назначаване нидерландски треньор в историята.

45-годишният Слот, естествено, ще наследи Юрген Клоп след края на настоящия сезон. От мърсисайдския клуб предстои да официализират личните си отношения със специалиста, като медиите на Острова още преди няколко дни обявиха, че възнаграждението му е договорено.

Слот застана начело на Фейенорд през 2021 година и два сезона по-късно спечели титлата на Ередивизи. През 2022-ра пък той загуби финала на Лигата на конференциите от Рома на Жозе Моуриньо, а през настоящата кампания спечели Купата на Нидерландия и вероятно ще завърши на втора позиция зад ПСВ (Айндховен).

Може да се каже, че Слот е третият вариант за наследник на Юрген Клоп, след като се считаше, че първи в списъка е Чаби Алонсо, а след него усилено се спрягаше Рубен Аморим.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол

  • Тухел обясни изненадата в състава си

    Наставникът на Байерн (Мюнхен) Томас Тухел обясни изненадващото за мнозина решение да предпочете 20-годишния Александър Павлович като титуляр в халфовата линия...

    08/05/2024
  • Съставите на Реал Мадрид и Байерн

    Реал Мадрид и Байерн (Мюнхен) се срещат в една от класиките на европейския футбол. Сега това е реванш от полуфиналите в...

    08/05/2024
  • Съставите на Брюж и Фиорентина

    Брюж приема Фиорентина в реванш от полуфиналите на Лигата на конференциите. Първата среща завърши 3:2 за “виолетовите”, които отбеляза победния гол...

    08/05/2024