Намери ни
To Top

33-годишен канадски хокеист подписа нов договор със Сиатъл на стойност 9.5 милиона

33-годишният Джордан Еберле удължи договора си с отбора от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) Сиатъл Кракен за още две години, като сумата по новото споразумение е 9.5 милиона долара, съобщиха от клуба.

Еберле е канадски национал, играе на позицията дясно крило и пристигна в Сиатъл през сезон 2021/22. В момента той е избран за втори капитан на тима, а преди това е играл четири години за Ню Йорк Айлендърс и пет за Едмънтън Ойлърс.


За Нефтодобивниците от провинция Албърта има рекорд с 82 мача в рамките на един сезон.

През тази кампания за Сиатъл е записал 58 срещи, в които е вкарал 14 гола и е подал 23 паса, което означава 37 точки.

Общо кариерата му в НХЛ минава през 14 сезона, в три от тях е участник в мача на звездите. Остава му само една асистенция, за да направи 400 общо и два двубоя до 1000.

Този сезон за него беше последен от актуалния му договор, който беше подписан с Айлендърс, но прехвърлен на сметките на Сиатъл, когато те го привлякоха. Контрактът беше на стойност 27.5 милиона долара.

Той влезе в НХЛ през 2008-а година като номер 22 в първия кръг на драфта, а преди това е носил екипите на Реджина Патс и Спрингфилд Фалкънс.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558