Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/02/screenshot503304.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
100 милиона долара на година за Хамилтън в Маранело – Sportove
Намери ни
To Top

100 милиона долара на година за Хамилтън в Маранело

Люис Хамилтън е пилотът, който изкарва най-много пари във Формула 1, въпреки че последната му титла е от 2020 година. 7-кратният световен шампион и настоящият шампион Макс Верстапен делят първото място по заплата – по 55 милиона долара, но Хамилтън има много по-големи приходи от личните си спонсори.

Според италианската преса, договорът на Хамилтън с Ферари е за два сезона – 2025 и 2026, като доходите му ще са по 100 милиона долара на година. В тази сума влиза заплатата, която пилотът ще получава от тима, премиите и бонусите за победи и титли, както и очакваните приходи от спонсорите, с които ще работи Хамилтън.


Ако тази информация се потвърди, което най-рано ще стане през 2025 и след края на първия сезон на Люис в Маранело, то Хамилтън ще стане най-скъпоплатеният пилот в историята на Ферари.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558