Намери ни
To Top

Анчелоти за Атлетико, Симеоне, Барса и офертите от чужбина

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори преди утрешния мач за Суперкупата на Испания срещу градския съперник Атлетико. Мачът ще се играе в столицата на Саудитска Арабия Рияд.

„Преди да започнем, искам да отдам почит на Бекенбауер. Що се отнася до утрешния мач, това е важен мач. Ще се опитаме да направим всичко възможно, за да спечелим. Отборът е в добра форма, очакваме го с нетърпение. Мисля, че можем да изиграем добър мач, като имаме предвид, че Атлетико ни нарани за последно, те са отбор, който се състезава, бори се и има качество. Ще бъде оспорван мач”, започна специалистът.

“Календарът е такъв, какъвто е, ще изиграем този мач… и лично на мен не ми харесва да играя с тях, защото те са сложен съперник, но това е същата мисъл, която и те имат. Феновете и на двата отбора ще се насладят на този мач.

Анчелоти не пожела да разкрие с какъв състав ще започне утре: “Кепа или Лунин? Един от двамата ще играе утре. Не искам днес да казвам кой ще играе. Може и да променим дуото Валверде-Кроос. Камавинга и Чуамени се завръщат. Сега имам повече възможности”.

Италианецът не пропусна да говори с уважение и за наставника на Атлетико Мадрид Диего Симеоне: “Като външен наблюдател мисля, че Симеоне е идеалният профил за тях и се чувства много добре в тази среда. Уважаваме се, говорили сме си много пъти, познаваме се, защото сме играли много пъти един срещу друг. Той ми вкара гол с Лацио, когато бях треньор на Юве, който позволи на Лацио да спечели титлата. Ние сме съседи, понякога се виждаме. Но винаги с голямо уважение”.

Запитан за Барселона и евентуален сблъсък на финала с тях, наставникът на Реал отговори: “Барселона е отбор, който се е състезавал в миналото в тази надпревара и се състезава и сега. Трябва да ги уважаваш, защото те са съперник във вътрешното първенство и съперник в Шампионската лига. Винаги са били и винаги ще бъдат“.

Анчелоти отрече и  да е получавал оферти от Саудитска Арабия: “Не, това не е вярно… Не съм имал никакви предложения. Сигурно са забравили за мен”.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол