Намери ни
To Top

Мелиса Варлогина: В ЦСКА има много млади момичета, които искат да успеят и да стигнат далеч

ЦСКА ще разчита на попълнение от Естония за този сезон. В женския тим на „червените“ ще играе водещата разпределителка на балтийската държава – Мелиса Варлогина. На 24 години тя направи силно впечатление с изявите си с националния отбор това лято, който спечели Европейската Сребърна лига. Висока 179 сантиметра Мелиса е двукратна шампионка на родината си.


Тя вече дебютира с екипа на ЦСКА при победата над Дея спорт с 3:2 гейма в зала „Васил Симов“. Ето какво каза за клубния сайт Варлогина:

– Здравей, Мелиса. Как се стигна до идването ти в ЦСКА?

– Всъщност, историята е доста интересна. Моят приятел започна работа в България. Неговата фирма го изпрати тук и стана така, че той получи добра възможност да продължи развитието си в София. Аз от своя страна имах желанието да напусна Естония и просто така се стекоха обстоятелствата, че го последвах в България. Вече имах информацията, че тук е много приятно и е хубаво, така че не се колебах много време, преди да се реша на тази стъпка.

– Обикновено се случва обратното…

– Да, абсолютно. Много спортисти споделят, че когато заминат да играят в чужбина им липсват приятелите и близките. Докато при мен нещата се стекоха по доста различен начин. Дори взехме и кучето си с нас в София, което ме прави още по-щастлива и спокойна.

– Наистина доста интересна история.

– Радвам се, че нещата се развиха по този начин. През лятото говорих с мениджъра ми, който успя да ми уреди пробен период в ЦСКА. Бях с националния отбор на Естония, след което пристигнах в София и трябваше ръководството да ме одобри, за да подпишем договор. Сега съм щастлива, че всичко стана по този начин. Защото ще играя професионално в българското първенство за най-големия клуб в страната и ще съм заедно с моя приятел.

– Как ти се струва обстановката?

– Всичко е много добре. Момичетата са млади, дори аз съм една от най-опитните в отбора. Треньорското ръководство върши страхотно работата си. Юлия (Иванова) е по-сдържана в емоциите си, докато Антонина (Зетова) е малко по-пламенна, като двете се допълват по отличен начин. Смятам, че успяваме да се напаснем доста добре, но е минало малко време, така че имаме нужда от още тренировки заедно, за да се сработим по най-добрия начин.

– Предвид че си сред по-опитните момичета, вслушват ли се другите в съветите ти?

– Не става въпрос само да се вслушват, колкото да си помагаме взаимно. Аз също трябва да ги слушам за някои неща, предвид че съм нова в отбора. Но много си говорим за развитието ни като колектив, както и като индивидуалности. Натрупах опит в Естония, както и с националния отбор, така че има какво да помогна. За мен обаче е важно, че това са млади момичета, които имат желание да се развиват. Защото често се получава така, че младите се отказват преди да станат професионалистки, защото не намират смисъл. Докато в ЦСКА съм обградена от момичета, които искат да стигнат далеч. Имат качества и вярвам, че ще успеят.

– Какво мислиш за първенството?

– Изиграхме вече първия си мач. Много емоционално беше, защото едно е да играеш контроли, друго е да се изявиш в официална среща. Радвам се, че се преборихме за победата, не беше лесно. Трудно ми е да кажа все още за другите отбори, но знам, че Марица е шампион в последните години и имат силен отбор. Нямам търпение да се изправим срещу тях. Също така познавам Левски като състав, защото играхме контроли. Тази седмица ни предстои официален двубой.

– Нали знаеш какво представлява той за феновете?

– Да, вече съм наясно, че това е голямото дерби на България. За нас е важно да спечелим този мач. Левски имат силни състезателки, ще бъде вълнуващо, убедена съм. Ще дадем всичко от себе си, за да спечелим дербито, тъй като то е с по-особена стойност и се чака с нетърпение от всички. Но няма да е лесно.

– Докъде може да стигне ЦСКА този сезон?

– Ще се борим за най-ценното отличие. Тепърва ще растем и ще се развиваме, виждам че има конкурентни отбори, но ще се стремим към върха. Трябва да си поставяме високи цели, които да преследваме. Дано да се справим.

Ощр от категория Волейбол