Намери ни
To Top

Платек: Новини по темата с новия договор на Душан Керкез ще има през май

Спортният директор на Ботев (Пловдив) Артур Платек обяви, че новият договор на старши треньора на тима Душан Керкез зависи от изпълнението на поставени цели. Платек даде интервю пред клубната телевизия, в което отговори на някои от въпросите, които феновете на „канарчетата“ имаха възможност да му зададат в официалната „Фейсбук“ страница на клуба. 

„Всеки от нас има ясно поставени цели и работим върху това да ги постигнем. Всички решения ще се взимат, след като видим дали тези цели са постигнати, или не.


Когато дойдох в клуба, видях доста проблеми. Беше лесно за мен да ги идентифицирам от различни страни. Душан беше избран от мен, за да оправим тези проблеми и да ни изведе обратно към победите. Когато той дойде, отборът беше на лоша позиция в класирането, но поставихме ясна цел за всички в клуба – да се борим за Европа през Купата или през седмото място и бараж. За нас е важно да играем в Европа, защото това носи престиж, репутация и става по-лесно да привличаш по-качествени играчи. Целта ни е да създадем отбор, който да се бори за най-високо възможно класиране. Новини около новия договор на Душан Керкез ще има през месец май, сега е важно да се фокусираме върху целите си“, отговори Платек на въпроса какво се случва с новия договор на старши треньора на тима. 

Той обърна внимание и на селекцията в клуба, като разкри, че е привлякъл Ивелин Попов и Антоан Конте, за да може отборът да подобри представянето си след слабия старт на настоящия сезон. 

„Сега работим върху летните трансферни цели, защото лятото е по-важно от зимата. Имаме ясна идея на какви позиции ни трябват футболисти, за да се подсилим с максимално качествени играчи. Имаме списък с набелязани такива и сега остава да си свършим работата. Не можем да си позволим да правим грешки на пазара, каквито са били правени тук в предходните сезони“, категоричен е спортният директор на Ботев. 

На въпрос кога „канарчетата“ ще започнат да привличат и бразилски футболисти, Платек отговори, че наскоро е имал разговор с двама латиноамерикански играчи, но при трансферната политика на клуба не е важна националността, а качествата на състезателите и как те ще се впишат във философията за игра на отбора. 

„Подкрепата на феновете също е от голямо значение. Очакваме тяхната подкрепа да е еднаква не само в дербитата, но и във всеки един мач. Нуждаем се от тях на стадиона“, каза още Платек и отказа да даде оценка за работата си в Ботев. 

„Мисля, че подобрих клуба много. Когато дойдох, исках да покажа и да мотивирам всички да работят упорито, защото само това е пътят към успеха. Искам да обърна внимание и на работата, която свърших в академията на клуба. Изградихме силна връзка между първия отбор и академията. Треньорският щаб на мъжкия отбор следи непрекъснато тренировките и мачовете на по-малките. Някои от младите играчи получиха шанс да тренират с първия тим. Трябва да наблегнем на физическото развитие на юношите, защото това е ключът за тях да са готови за първия отбор“, обясни Артур Платек и допълни, че в клуба обмислят вариант вторият отбор на „жълто-черните“ да участва отново във Втора лига. 

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига