Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/08/screenshot472788.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Даниел Дюбоа: Ще шокирам света – Sportove
Намери ни
To Top

Даниел Дюбоа: Ще шокирам света

Британският боксьор Даниел Дюбоа (19-1) е категоричен, че ще се справи с най-голямото предизвикателство в кариерата му. Тази събота (26.08) 25-годишният талант се изправя срещу носителя на титли в три различни федерации в тежка категория (WBA, IBF, WBO) Олександър Усик. Битката ще се проведе във Вроцлав, Полша.


Причината за това двубоят да се проведе на полска земя е големият брой украинци, които населиха балтийската страна, за да се спасят от войната в родината им. Мениджърът на Усик, Александър Красюк, заяви на пресконференция, че по този начин Усик се отблагодарява на полския народ за това, че се отнася така добре със сънародниците му.

Голямата подкрепа за Усик във Вроцлав и по-богатата му визитка не притесняват Дюбоа. Той осъзнава, че не е фаворит, но въпреки това е готов да поднесе изненадата на годината.

“Ще шокирам света и ще покажа на хората колко добър е Даниел Дюбоа”, заяви претендентът за титлата на WBA пред ESPN.

Роденият в Гринуич боксьор е в серия от четири поредни победи, като и четирите си последни срещи приключва преди петия рунд. 18 от 19-те му победи са постигнати с КО/ТКО. Единственото поражение на Дюбоа е от Джо Джойс с нокаут в десетия рунд през ноември, 2020-а.

Бившият шампион на Великобритания в тежка категория получи контузия в последната си боксова среща през декември, 2022-а. Той разкъса външна връзка на коляното, когато падна в нокдаун в първия рунд в сблъсъка с Кевин Ларена. Сега англичанинът споделя, че е напълно добре и готов за бой.

“Готов съм на 100%. Ще върна тези титли у дома. Усик е страхотен шампион, а аз трябва да дам всичко от себе си срещу него”

Ако Дюбоа надделее над Усик, то той ще бъде първият британец с победа над олимпийския шампион от Лондон 2012. Към момента Усик има два победи над Антъни Джошуа и по една над Дерек Чисора и Тони Белю.

Ощр от категория Бойни Спортове


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558