Намери ни
To Top

Чаби Алонсо: Този сезон ще се помни дълго

Дубълът на Байер Леверкузен в първенството и Купата на Германия е резултат от това, че играчите запазиха вяра в отбора през целия сезон, който се превърна в сбъдната мечта, каза треньорът на Леверкузен Шаби Алонсо.

Леверкузен добави Купата на Германия към короната си в Бундеслигата с победа с 1:0 над втородивизионния Кайзерслаутерн.

„В крайна сметка да спечелим по този начин означава, че показахме дух, борихме се за нашите феновете. Огромен успех е да спечелиш дубъла.


Ще помним това винаги“, каза Алонсо.

Леверкузен загуби само един от 53 мача във всички състезания този сезон, като единственото им поражение дойде във финала на Лига Европа срещу Аталанта в сряда.

Играчите на Леверкузен успяха да се реваншират в събота и въпреки че играха с 10 души повече от половината мач, те грабнаха победата благодарение на гола на Гранит Джака в 16-ата минута.

„Най-важното беше вярата на отбора. Те бяха готови да се бият с 10 играчи и аз се гордея с това. Имам нужда от време, за да приема това, което се случи този сезон. Беше мечтан сезон, който ще се помни дълго и да празнуваме последния ден по този начин тук е специално“, каза още Алонсо.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558