Намери ни
To Top

Треньорът на ЦСКА 1948: Стоичков е истински мъж, гордея се с приятелството ни

Наставникът на ЦСКА 1948 Петко Петков даде интервю за сайта на „червените“ навръх своя имен ден. Специалистът разказа за приятелството си с легендата на българския футбол Христо Стоичков.

„Работих с легендите Христо Стоичков и Любо Пенев. Докосването до тези големи личности и цесекари остави голям отпечатък върху моето развитие.


Веднага след напускането ми от Литекс, ми се обади Ицо с предложение да започнем като екип на „Армията“.

Тогава ситуацията в ЦСКА беше такава, че „Титан“ напускаше клуба, искаше тогава още да има подмяна на собствеността. Това не се получи, а след по-малко от месец ние напуснахме ЦСКА. Беше период на неяснота, футболистите преподписваха, имаше голяма неяснота. Христо държеше в един момент всички акции на ЦСКА.

Сега се смея по въпроса, но тогава не беше приятно. В тези трудни моменти Стоичков се показваше като истински мъж. Гордея се с приятелството ми с него, защото той е най-известният българин по света. Той е приятел, на когото винаги може да разчитам и да му се довериш. Видяхме се последно, когато си подновяваше лиценза в НСА. Семействата са ни близки, отношенията ни са съвсем различни, той винаги е в отлично настроение, успява да намери хубавото в живота. Винаги си прекарваме хубаво“, каза Петков пред клубната камера.

Ощр от категория Футбол