Намери ни
To Top

Постекоглу иска промени в системата ВАР

Мениджърът на Тотнъм Анге Постекоглу заяви, че не може да се махне системата за видео асистенция в помощ на съдиите (ВАР) в Англия, въпреки ежеседмичните критики, предаде Ройтерс.

„Да, ще остане, асболютно няма да се премахне“, каза австралиецът преди шампионатния мач с Тотнъм.

„Бих променил много неща, но както съм казвал и преди промени много играта, което едва ли е било намерението при въвеждането му“, добави той.

Шефът на съдиите Хауърд Уеб призна в сряда, че ВАР е трябвало да се намеси при загубата на Нотингам Форест наскоро срещу Евертън, като според него е трябвало да има дузпа.


Според Постекоглу влиянието на ВАР не е в интерес на играта.

„Както казах, се опитваме да изкараме всеки малък детайл в играта на момента – независимо дали става дума за съдиите или нещо друго“, смята той.

„Не ми харесва, това променя играта, независимо дали си замесен в нея или са просто зрител. Надявам се, че ще намерят правилния начин да работи“, каза още треньорът на Тотнъм.

„Трябва да намерят най-доброто решение как това да не се отрази на играта. Това няма нищо общо с мениджърите. Аз водя тим, не мога да им давам съвети“, каза още австралиецът с гръцки корени.

„Мисля, че трябваше да получим дузпа през уикенда срещу Арсенал. Други мислят, че е имало дузпа. Не бях сигурен в засадата на Мики ван де Вен, но хората казват, че е имало. В крайна сметка кой съм аз, че да седна в една стая и да казвам на хората как да си вършат работата? Те трябва да знаят, това им е работата. Не искам да получавам съвети от съдии как да си водя тима“, добави Постекоглу.

Запитан за Швеция, където няма ВАР, той се пошегува: „Да, местя се там. Намям работа, но просто се местя там“.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558