Намери ни
To Top

Георги Давидов пред Sportal.bg: Благодаря от сърце на публиката

Черно море Тича победи с 80:74 Спартак Плевен във втория мач от 1/4-финалните плейофи на Националната баскетболна лига, а след срещата старши треньорът на „моряците“ Георги Давидов говори пред камерата на Sportal.bg.

– Успяхте да пречупите един доста тежък съперник, но доколко е изненада всъщност, че Черно море се върна в серията?
– За много хора е изненада, наистина. Дори и за мен честно казано беше някакъв вид изненада, не мога да си кривя душата. Но аз видях с очите си как един отбор се преобразява и то като домакин.


Естествено, много по-лесно се играе, когато си домакин, но чак такава разлика от първия мач наистина не съм очаквал. Наистина, браво на момчетата – на всички, които влязоха в игра и на тези, които бяха на пейката, за съжаление не можах да ги използвам. Но това е отборът – днес едни играят, утре може друг да получи шанс.

– Предстои ви доста тежко гостуване в Плевен. Въпреки че напрежението е при тях, тъй като са в ролята на фаворит в тази серия, колко тежък ще бъде всъщност този мач и ще успее ли Черно море да се пребори да излезе победител от серията?
– Абсолютен фаворит, наистина. Този отбор е съставен да спечели шампионската титла, с много добър треньор и с много добри и качествени състезатели. Какво трябва да направи нашият отбор – трябва да запази същата емоция, същото желание и каквото стане. Знаем, че се играе много тежко в Плевен, имат също така много хубава публика, която ги подкрепя. Но ние отиваме да се бием, отиваме да спечелим.

– Какво искате да кажете на тази страхотна публика, която ви подкрепяше днес, защото без нея може би нямаше да се получи това, което стана?
– Разбира се. Искам да им благодаря от сърце. Не само на феновете, които успяха да ни подкрепят през целия мач, а и на всички хора, които дойдоха в залата. Те създадоха наистина атмосферата, пред която един състезател може да израсне.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Sportal.bg

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558