Намери ни
To Top

Десета поредна победа за Портланд, Уестбрук с 20-и „трипъл-дабъл“

Портланд записа десета поредна победа в НБА след 115:99 срещу Маями. Деймиън Лилард се отличи с 32 точки и 10 асистенции, а Юсуф Нуркич добави 27 точки и 16 борби за Блейзърс.

Портланд държи най-дългата победна серия в момента в НБА и води на Оклахома Сити в битката за третото място в Западната конференция.

Горан Драгич вкара 23 точки за тима на Маями, който в този мач бе без двама ключови играчи – Хасан Уайтсайд и Дуейн Уейд.


Хюстън продължава да води убедително в редовния сезон на НБА, след като постигна 53-а победа, надделявайки над Сан Антонио със 109:93. Джеймс Хардън изведе „ракетите“ до успеха с 28 точки, 16 от които вкара в третата четвърт, в която тимът натрупа солидна преднина в резултата.

Сан Антонио игра без водещия си реализатор ЛаМаркъс Олдридж, а в негово отсъствие се отличиха Брин Форбс и Дерик Уайт с по 14 точки. Спърс губи пети мач в последните шест и до последно ще се бори за място в плейофите.

Мемфис допусна 18-а поредна загуба след поражение от Милуоки със 103:121. Марк Гасол бе най-резултатен за Мемфис със 17 точки, но усилията му бяха крайно недостатъчни.

За Милуоки се отличи Крис Мидълтън с 24 точки, а Янис Антетокунбо добави 20.

Ръсел Уестбрук записа 20-ия си „трипъл-дабъл“ за сезона за победата на Оклахома Сити над Сакраменто със 106:101. Той завърши със 17 точки, 10 борби и 11 асистенции за 99-ия си „трипъл-дабъл“ общо в кариерата.

Пол Джордж и Кармело Антъни вкараха по 21 точки за успеха на Тъндър, с който тимът зае четвърто място в класирането на Западната конференция.

Ощр от категория Баскетбол