Намери ни
To Top

Бойкот за пари във Верея

Играчите на Верея отказаха да тренират вчера заради неполучени заплати. Те не излязоха на заниманието в четвъртък вечерта и заплашиха да продължат до двубоя с Витоша в понеделник. Нападателят Валери Домовчийски пръв повдигна проблема още след мача Локо (Пд): „Много трудно се работи в такава обстановка, имаме забавяне и неуредици“. Пред Блиц треньорът Илиан Илиев потвърди за тежката ситуация: „Вярно е, но повече не мога да коментирам.


Не искам да говоря“.

Въпреки проблемите с парите Верея тръгна много силно, записвайки три победи в първите си шест мача, включително и успех над Левски.

В края на миналия сезон играчите на Верея отново бойкотираха. Тогава тимът не беше получавал заплати в продължение на пет месеца. Всичко това стана преди мача с Пирин. Президентът на клуба Галин Михайлов обясни, че има забавена една заплата и шест премии. Днес пък е падежът на втората заплата.

„На този етап не мога да им платя, но до двадесетина дни ще започна да изчиствам. Три от премиите са от миналия сезон, за играчи, които вече не са в отбора. Който не е съгласен със ситуацията, ще бъде освободен, а на негово място ще се играе с футболисти от дублиращия отбор“, каза Михайлов.

Ощр от категория Футбол