Намери ни
To Top

Полицията блокира Истанбул заради Евролигата

Финалната четворка в Евролигата, която стартира днес в Истанубл ще протече при извънредни мерки за сигурност. Полицията е на крак, а до арената на битките – „Синан Ердем“ ще се допускат само и единствено хора с акредитации и билети. Автобусите с играчите ще бъдат съпровождани от хотела до залата от полицейски кордон, а при възможност движението ще бъде спирано за останали превозни средства.

В турския мегаполис щабовете на Реал Мадрид, ЦСКА Москва и Олимпиакос са настанени в един хотел, а за да усетят напълно емоциите от турнира и домакините от Фенербахче се присъединиха към своите гости.


Еуфорията в Истанбул около финалната четворка вече започна да се усеща.

„Много е интересно. Хората те спират където и да отидеш, искат снимки и автографи и ти пожелават успех. Напрежението става още по-голямо защото сега сме всички заедно“, споделя сръбският национал Никола Калинич, който защитава цветовете на турския гранд.

„Разликата отпреди година е, че сега сме по-опитни. Освен това имаме на своя страна и публиката. Ще дадем всичко от себе си, защото най-много от всичко желаем този трофей. За да спечелим срещу Реал трябва да спрем двама играчи – Серхио Юл и Лука Дончич. Не знам как ще стане това, но ако го направим, ще се класираме на финал“, допълва 25-годишният коз на „фенерите“.

Ощр от категория Баскетбол