Намери ни
To Top

Експеримент в Италия показа, че само 12% от играчите биха отказали оферта от Саудитска Арабия

Италианското сатирично шоу La Iene („Хиените“) направи интересен експеримент. От продукцията са се свързали с 50 италиански играчи, както от Серия „А“, така и такива, играещи в чужбина, като са се представили за шефове на клуб от Саудитска Арабия, който е готов да им предложи многомилионна оферта. Оказа се, че само 12% от участниците в експеримента са отказали предложението, докато останалите 88% са казали „да“.

Конкретната оферта е била за 30 милиона евро на сезон.


Оказва се, че подобна сума е трудно да бъде отхвърлена дори и от най-големите италиански звезди. Все пак, макар и малко, има и такива, които са казали „не“. Сред тях са Матия Перин от Ювентус, Федерико Бернардески от Торино, Лоренцо Пелегрини от Рома, Матия Дзакани от Лацио и Джовани Симеоне от Наполи.

Повечето участници в експеримента са отказали имената им да бъдат разкрити. Все пак има и такива, които са дали съгласието си. Това са Жоржиньо от Арсенал, Марио Балотели от Аданаспор, Джакомо Бонавентура от Фиорентина и Стефано Сенси от Интер.

„Ако има конкретна оферта, съм готов да я изслушам. Запитване или интерес? Ако имате конкретна оферта, няма проблем да говорим. Заплата от 30 милиона? Да, може да се свържете с моя агент“, заявил Жоржиньо при разговорите.

„Мога да отида там, да, зависи какво ще ми предложат. Нека седнем и направим нещата малко по-формални. Заплата от 30 милиона? Да, звучи добре“, бил отговорът на Балотели.

„Договорът ми изтича след година. Може би тогава ще отида в Саудитска Арабия“, казал пък Бонавентура.

„Да, щи говоря с агента си и ще ви върна обаждане. Когато си поставен пред подобен избор, очевидно, че за всички, които вече отидоха там, парите имат значение“, били пък думите на Сенси.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558