Намери ни
To Top

Без звезди от НХЛ за първи път от пет Олимпиади насам

Играчи от Националната хокейна лига няма да се включат в олимпийския турнир в Пьончан през 2018 година. Това слага край на серията от пет поредни Олимпиади, в които участваха хокеисти от лигата.

„По-голямата част от клубовете твърдо се противопоставиха на идеята за прекъсване на сезон 2017/2018 за участие на играчите от НХЛ на Олимпийските игри. Няколко месеца водихме безсмислен диалог със заинтересованите страни.


Сега можем ясно потвърдим, че нямаме намерение да променяме програмата с графика за сезон 2017/2018 с прекъсване за зимните Олимпийски игри и считаме този въпрос официално за приключен“, съобщиха от НХЛ в официалния си сайт.

Собствениците на клубове в лигата от месеци са твърдо против участието на играчи от отборите си на Игрите в Пьончан 2018 поради множество причини, сред които допълнително натоварване на звездите от НХЛ, контузии и др. Една от най-съществените от тях е планираната 17-дневна пауза през февруари, когато сезонът в Националната футболна лига вече е приключил, а кампанията в бейзболната лига все още не е започнала. Играчите от НХЛ участват в Олимпийски игри от Нагано 1998, като в последните пет Олимпиади са се включили общо 706 хокеисти или средно по 141 на сезон.

Ощр от категория Спорт