Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2017/04/00657557.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Махлянов стана първият европеец, учител по сумо в Япония – Sportove
Намери ни
To Top

Махлянов стана първият европеец, учител по сумо в Япония

Калоян Махлянов стана първият европеец, учител по сумо в Япония. В присъствието на стотина гости той откри собствена школа по сумо, съобщиха японските медии. 34-годишният бивш „одзеки“ се подвизаваше с прозвището Котоошу като състезател, а като треньор сега ще е Наруто. Той се раздели с школата Садогатаке и откри своя с разрешението на директорите на Японската асоциация по сумо.


Калоян е наел помещение в токийския район Сумида и планира след две години да построи нова сграда. Бившият сумист, който е родом от село Джулюница, ще тренира 20-годишния Венцислав Кацаров, който у нас се състезаваше в свободната борба при юношите до 120 кг. Младият българин вероятно ще дебютира в професионалното сумо в края на месец май. Той е висок 195 см и тежи 133 кг. Другите двама състезатели на Наруто са Котокобаяши, който е на 15 г., висок е 167 см и тежи 92 кг, и Котохонма.

Калоян Махлянов се отказа от състезателна дейност през март 2014 г., след като спечели титла през май 2008-а и заемаше втория по сила ранг „одзеки“ за 47 турнира от най-престижната сумо верига в Япония.

„Монитор“
снимка: mainichi.jp

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558